Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

"Τρελάθηκε" και τα έσπασε. Ανδρας σε αμόκ στο Ντάλας κατέστρεψε αρχαία ελληνικά σκεύη αξίας $5 εκατ.

 Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2022

ΝΤΑΛΑΣ. («ΑΡ»). Ενας 21χρονος άνδρας διέρρηξε το Μουσείο Τέχνης του Ντάλας, προκαλώντας φθορές άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ανάμεσα στα εκθέματα που καταστράφηκαν ήταν και τρια αρχαιοελληνικά σκεύη, ενώ ο δράστης στην συνέχεια συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Μπράιαν Ερνάντεζ, κατηγορείται για διακεκριμένη φθορά που επιφέρει πρόστιμο ύψους 300.000 δολαρίων και η οποία τιμωρείται από πέντε χρόνια έως και ισόβια κάθειρξη. Την Πέμπτη οδηγήθηκε σε φυλακές του Ντάλας, δίωντας επιπλέον εγγύηση 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ερνάντεζ χρησιμοποίησε μια μεταλλική καρέκλα για να εισέλθει στο μουσείο περίπου στις 9:45 μ.μ. της Τετάρτης και όντας σε αμόκ ξεκίνησε να καταστρέφει διάφορα εκθέματα.

Αφού έσπασε την προθήκη, έριξε κάτω έναν ελληνικό αμφορέα του 6ου αιώνα π.Χ. και ένα ελληνικό αγγείο που χρονολογείται στο 450 π.Χ. Η αστυνομία υπολογίζει πως μόνο αυτά τα δύο αντικείμενα άξιζαν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, έσπασε ένα δοχείο του 6ου αιώνα π.Χ., αξίας περίπου 100.000 δολαρίων και έναν αμφρέα αξίας 10.000 δολαρίων.

Η ασφάλεια του κτιρίου συνέλαβε αμέσως τον Hernandez, ο οποίος ήταν άοπλος. Η αστυνομία δεν έκανε γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου