Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Με επιτυχία η δεξίωση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης για τον Γενικό Πρόξενο. Βράβευσε το Τμήμα Ευζώνων και του Συντονιστές Παρελάσεως.

 Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς με τον Γενικό Πρόξενο
της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτο Ευθυμίου.
Photo: Alex Marvadis

Αναγνώρηση στο Τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (12 από τους 22 που παρήλασαν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης), Photo: Alex Marvadis

Από αριστερά: π. Καράνος, π. Νενές, Επίσκοπος Αθηναγόρας, π. Δράγας, κ. Β. Καυκάς, κ. & κ. Ευθυμίου, κ. Τραβαγιάκης, π. Μπέμπης.  Ακόμα στην πρώτη γραμμή εκτος φωτογραφίας είναι ο κ Αλέκος Γιούρντας αξιωματούχος του Δημαρχείου της Βοστώνης με την σύζυγό του .  Photo: Alex Marvadis


Η οικογένεια του Γενικού Προξένου κ. Στράτου Ευθυμίου
Photo: Alex Marvadis

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας με το ζεύγος Ευθυμίου
Photo: Alex Marvadis

Παρ’ ότι η δεξίωση έγινε με προσκλήσεις για να κρατηθεί ο αριθμός σε λογικά επίπεδα λόγω κορωναϊού θετικά είναι τα μηνύματα από όλους που παρευρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 21 Ιουνίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση για τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου ο οποίος αναχωρεί σε μερικές ημέρες για το νέο του πόστο στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στις Βρυξέλλες

Παράλληλα η Ομοσπονδία τίμησε το τμήμα ευζώνων της Ομοσπονδίας και τους συντονιστές της παρέλασης της 1ης Μαΐου, 2022.

Η Ομοσπονδία έδωσε στο Γενικό Πρόξενο συμβολικό δώρο για την πενταετή θητεία στο Γενικό Προξενείο της Βοστώνης.  Ο κ. Αλέκος Γιούρντας έδωσε στον κ. Ευθυμίου διακύρηξη της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Επίσκοπος Αθηναγόρας του έδωσε βιβλίο με τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος.  Ο πατήρ Αθανάσιος Νενές αντιπροσώπευσε τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Τραβαγιάκης ενώ ο Β’ Αντιπρόεδρος ήταν υπεύθυνος στο πλούσιο μπουφέ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καυκάς στην ομιλία του καλωσόρισε τους πάντες και αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο για θέματα του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας. 

Συνέχεια αναγνωρίστηκε ένας-ένας οι Εύζωνες της Ομοσπονδίας και τους δόθηκε τιμητικό δίπλωμα:  Κώστας Καμάκος, Δημήτριος Κοντάκος, Χαράλαμπος Κατσαρός, Τζων Κοντάκης, Ιάσων Χριστόπουλος, Τζων Τσακίργης, Πάνος Βελούτσος, Δημήτριος Βελούτσος, Νίκος Βοσνάκης, Γεώργιος Βοσνάκης, Άγγελος Μέλο, Γεώργιος Μέλο,  Τάσος Σκάλκος, Βασίλειος Καράνος, Ιωάννης Καζήλας, Βασίλειος Έβερεττ, Μανώλης Τσίχλης, Θεμιστοκλής Πελεκούδας, Κρίστιαν Μακ Νήλ, Φαίδων Αθανασόπουλος, Ιάσων Φωτίου, Πάνος Κουτσούκος.  Εκ μέρους των Ευζώνων μίλησε ο επικεφαλής κ. Κώστας Μαμάκος.

Ακολούθησε η αναγνώριση και το τιμητικό δίπλωμα στους συντονιστές της παρελάσεως (Nikolas Patsaouras, Maria Angelica Patsaouras, Fotini Vidalis, Cristelle Garabedian, Vasiliki Rammos-Tsichlis,Jimmy Kypreos, Kyriakoula Patsaouras).

 

Να σημειώσουμε ότι η τιμητική διάκριση στους Εύζωνες και στους συντονιστές γίνεται για πρώτη φορά και η Ομοσπονδία εισέπραξε ευμενή σχόλια.

Ο Γενικός Πρόξενος κ. Ευθυμίου φανερά συγκινημένος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πενταετή του θητεία στη Βοστώνη και στις προσπάθειες που κατέβαλε σε διάφορους τομείς.  Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την εκδήλωση αλλά και αυτά που γίνονται από την Ομοσπονδία, τις Οργανώσεις και τις Κοινότητες.  Αναφέρθηκε στην απ' ευθείας πτήση Βοστώνη-Αθήνα και Αθήνα Βοστώνη...

Τις ομιλίες έκλεισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου & Θεολογικής Σχολής κ. Γεώργιος Καντώνης.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους

Εκτός από αυτούς που αναφέραμε, μεταξύ των άλλων ήταν και οι:  κ. Θεόδωρος Καλμούκος από την Ημερήσια Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, κ. Χρήστος Καλαράς από τα ραδιοφωνικά προγράμματα Kefi FM, πρεσβυτέρα Χρυσούλα Κουρκουντή, κύριος και κυρία Γεώργιος Κόντος, Πρόεδρος της Κοινότητας της Αγίας Τριάδος, Lowell, όπου και το μόνο Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο, οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας κ.κ. Δημήτριος Τσούμπανος & Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, το ζεύγος ιατρού Ποθουλάκη, ο Δρ. Θανάσης Καραγιώργος, ο κ. Δημήτριος Ματθαίος, ο κ. Δημητρης Σκάλκος, κ. Αριστείδης Αθανασόπουλος, ο δικηγόρος κ. Νίκος Κούρτης με την σύζυγό του, κ. Μαίρη Κληρονόμου, κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, το ζεύγος Ιωάννη Κατσαρού, η κ. Μιρέλλα Κουκούτση, υποπρόξενος,  κ. Μιχάλης Τοπούζογλου, κ. Θέμης Βούλγαρης, κ. Γιάννης Πολύμερος, ο καθηγητής κ. Πατρίτσας, ο καθηγητής Δρ. Βασίλειος Ζαννής, ο κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, γονείς και φίλοι του Τμήματος των Ευζώνων της Ομοσπονδίας και των Συντονιστών και άλλοι.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου