Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι καταρρίπτουν μαζικά τα τουρκικά drones

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Είναι γεγονός ότι οι απώλειες των Ουκρανών σε drones που έχουν προμηθευτεί από την Τουρκία, τις τελευταίες εβδομάδες είναι σημαντικές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι καταρρίπτουν μαζικά τα τουρκικά drones | tovima.gr

Δυο χρόνια πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα πολυδιαφημισμένα τουρκικά drones, bayraktar, είχαν τσακίσει την Αρμενική αεράμυνα και τα άρματα μάχης, στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία δεν έχασε την ευκαιρία και κάθε στιγμή ισχυριζόταν ότι με τα drones της, θα μπορούσε να ισοπεδώσει τα πάντα. Όμως η Ρωσία δεν είναι Αρμενία. Και από τη στιγμή που σοβάρεψε την αεράμυνα της, τα τουρκικά drones αποδεικνύονται λίγα, και πέφτουν σαν τις μύγες.

Εξάλλου μια αεράμυνα σαν της Αρμενίας δεν ήταν παράγοντας για να δει κάποιος πόσο αξίζουν τα «made in Turkiye», drones. Και οι Ρώσοι τα καταρρίπτουν με αντιαεροπορική άμυνα που αποτελείται από S-300, Buk, Tor-M2 και Panstir.

Μείωσαν τις εξόδους

Πλέον ενώ οι Ουκρανοί αρχικά με τα Τουρκικά drones επέφεραν πλήγματα σε ρωσικά άρματα μάχης, με μια σοβαρή αεράμυνα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, πράγμα που τους έχει αναγκάσει να μειώσουν τις εξόδους των drones, στο ελάχιστο.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε άρθρο του το Foreign Policy, η εμμονή των Ουκρανών να χρησιμοποιούν τουρκικά drones τα οποία οι Ρώσοι καταρρίπτουν με ευκολία, έχει δημιουργήσει διαφορές μεταξύ του Ανώτατου Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, με τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής της αεροπορίας.

Το Γενικό επιτελείο επιμένει σε ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από τα drones, από την πρώτη γραμμή όμως λένε πως κάτι πρέπει να γίνει γιατί αυτά καταρρίπτονται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου