Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Μπάιντεν, Μητσοτάκης, Αναστασιάδης, Ερντογάν στο ίδιο τραπέζι

  Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Μπάιντεν, Μητσοτάκης, Αναστασιάδης, Ερντογάν στο ίδιο τραπέζι | tovima.gr
Πολίτες διαδηλώνουν κατά το ΝΑΤΟ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη.
Για τη Μαδρίτη αναχωρεί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Όχι βεβαίως για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αφού η Κύπρος δεν είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλά ως προσκεκλημένος του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ στο δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Στο δείπνο αυτό, εκτός απροόπτου πρόκειται βεβαίως να παραστεί και ο Πρόεδρος Μπάϊντεν, αλλά και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταβάλει πολλές προσπάθειες για μια συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Έτσι θα υπάρχει στη Μαδρίτη, στο Μουσείο όπου θα παραταθεί το ευρω-ατλαντικό δείπνο το εξής παράδοξο. Αν τελικά ο Ερντογάν, παραστεί στο δείπνο που παραθέτει ο Ισπανός Πρωθυπουργός, τότε θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη (που η Τουρκία δεν τον αναγνωρίζει ως Πρόεδρο της Κύπρου), όσο και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που  προσφάτως ο κ. Ερντογάν είπε ότι δεν πρόκειται πια να συναντηθεί και να συνομιλήσει μαζί του (λέγοντας το περιβόητο «Μητσοτάκης γιοκ».)
Κατά τη διάρκεια του δείπνου έχει προγραμματισθεί όλοι οι συμμετέχοντες (δηλαδή οι 30 ηγέτες του ΝΑΤΟ και οι 6 της ΕΕ που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ) να εκφωνήσουν ομιλία και θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για τον Πρόεδρο της Κύπρου (που να αναφερθεί στο Κυπριακό και στις τουρκικές απειλές) όσο και για τον Πρωθυπουργό (που θα αναφερθεί για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας)
Αυτή όμως την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου το Κυπριακό και οι προσπάθειες για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί και πάλι στην επικαιρότητα. Σήμερα έχει προγραμματισθεί η συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου  με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ. Η συνάντηση θα γίνει  παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του Διαπραγματευτή για το Κυπριακό Μενέλαου Μενελάου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας, Ανδρέας Ιωσήφ, θα παρουσιάσει εκ νέου τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα επαναλάβει τη βούληση και τη δέσμευση της πλευράς μας για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα, στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρίσκονται το Κυπριακό και οι τουρκικές απειλές και προκλήσεις.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου