Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η δεξίωση για τον αποχαιρετισμό του γενικού προξένου Βοστώνης

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το εσπέρας της Τρίτης 21 Ιουνίου, αποχαιρετιστήρια δεξίωση για τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου, ο οποίος έπειτα από πεντάχρονη υπηρεσία στη Βοστώνη, αναχωρεί εντός των ημερών για το καινούργιο του πόστο στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Τη δεξίωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στο πλαίσιο της οποίας τίμησε το τμήμα των ομογενών ευζώνων και τους συντονιστές της παρέλασης με επίδοση πιστοποιητικών εύφημης μνείας για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση.

Ηταν σχετικά μικρή η ανταπόκριση της Ομογένειας της Βοστώνης, καθότι ο αριθμός των παρευρεθέντων κυμαινόταν γύρω στα εκατό άτομα όλα μαζί, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του τμήματος των ευζώνων και των συντονιστών της παρέλασης.

Το Προξενικό ζεύγος Στράτου και Γιούλας Ευθυμίου πλαισιώνουν ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Νέας Αγγλίας Δημήτρης Ματθαίος και η κυρία Φωτεινή Ζηλιασκόπουλου, μητέρα του Επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή, την οποία ανέπεμψε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας συνεπικουρούμενος από τους ιερείς Γεώργιο Δράγα επίτιμο καθηγητή Πατρολογίας της Θεολογικής Σχολής, Αθανάσιο Νένε ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης, Βασίλειο Μπέμπη ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ και Ρωμανό Καράνο καθηγητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής της Σχολής και προϊστάμενο της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Μπρόκτον Μασαχουσέτης.

Την εκδήλωση τόσο για τους εύζωνες, τους συντονιστές της παρέλασης, όσο και τον κ. Ευθυμίου παρουσίασε ο Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Κώστας Τραβαγιάκης, ο οποίος έκανε έρευνα και βρήκε ότι ο πρώτος πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη διορίστηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1837 από τον βασιλιά Οθωνα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής Γεώργιος Δράγας και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και επίσης πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Δημήτρης Τσούμπανος στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση του γενικού προξένου Βοστώνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο κ. Τραβαγιάκης ανέγνωσε από το πρωταρχικό διοριστήριο τα εξής: «Οθων, Ελέω Θεού Βασιλεύς της Ελλάδος, επί τη υπ’ αρ. 4849 και υπό ημερομηνία 6 Οκτωβρίου αναφορά της επί του Ημετέρου Βασιλικού Οίκου και επί των Εξωτερικών Γραμματείας της Επικρατείας ορίζομεν τον κύριον Ιάκωβον Ανδρέαν /James Andrews Ημέτερον Πρόξενον εις Βοστώνην και τα περί αυτήν μέρη.

Η Ημετέρα Γραμματεία θέλει καθυποβάλλει εις την υπογραφήν μας το ανήκον αξίωμα και δώση εις τον ειρημένον Πρόξενον μας τας ανηκούσας οδηγίας.

Εν Αθήναις την 23 η Οκτωβρίου 1837.

Οθων».

Ο απερχόμενος γενικός πρόξενος Βοστώνης Στράτος Ευθυμίου ομιλεί στους παρευρεθέντες στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς με λόγια φιλόφρονα έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ευθυμίου για την υπηρεσία και τα επιτεύγματά του στη Βοστώνη, με ιδιαίτερη αναφορά στην καθιέρωση απευθείας πτήσης Βοστώνη – Αθήνα.

Ο κ. Ευθυμίου στην ομιλία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, την Ομοσπονδία και συγκεκριμένους φορείς για τη συνεργασία τους και προέβη σ’ ένα είδος απολογισμού πεπραγμένων στο Γενικό Προξενείο Βοστώνης κατά την διαρρεύσασα πενταετή θητεία του. Συνάμα αναφέρθηκε σε μερικές πρακτικές κατευθυντήριες για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και γλώσσας. Παρατέθηκε ελαφρύ δείπνο εν είδει μπουφέ και αναψυκτικά.

 

Τα μέλη του τμήματος των ομογενών ευζώνων τα οποία τίμησε η Ομοσπονδία με εύφημη μνεία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου