Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Κατοχύρωσε τον όρο Turkaegean στην ΕΕ – Συζήτηση απόψε στη Βοστώνη ενώ θα ενημερωθούν οι Γερουσιαστές και Ομοσπονδιακοί Βουλευτές της Νέας Αγγλίας και όχι μόνο.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Συζήτηση επί του θέματος θα γίνει μέσω zoom από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης, απόψε.

Η ΕΕ δεν κράτησε την ίδια στάση με τις ΗΠΑ αναφορικά με τον όρο Turkaegean που επιχειρεί να κατοχυρώσει η Τουρκία.

Τουρκία: Κατοχύρωσε τον όρο Turkaegean στην ΕΕ – «Ακραία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας», λέει ο Κατρούγκαλος | tovima.gr

Η Τουρκία ζήτησε να κατοχυρώσει τη χρήση της ονομασίας «Turkaegean» για την τουριστική της καμπάνια, με τους Αμερικανούς να τους λένε «όχι», κάτι που δεν συνέβη και με την Αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ ενέκρινε το αίτημα της Τουρκίας και, μάλιστα, η ονομασία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031.

Σε επικοινωνία του MEGA με την επιτροπή, η απάντηση ήταν ότι δεν σχολιάζονται μεμονωμένες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο όργανο της ΕΕ χρηματοδοτείται από τα κράτη μέλη, ενώ το διοικητικό του συμβούλιο αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε κράτος μέλος, δύο εκπροσώπους της Κομισιόν και έναν εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Δριμεία κριτική από τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Δριμεία κριτική στην απόφαση να γίνει δεκτό από την ΕΕ το εμπορικό σήμα Turkaegean ασκεί ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου