Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ο ουρανός δεν ήταν έτσι από το 1864: Ευθυγράμμιση 5 πλανητών γίνεται αυτή την εβδομάδα

  Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Εάν χάσετε την ευθυγράμμιση φέτος, δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία να δείτε τους πέντε πλανήτες να παρατάσσονται με διαδοχική σειρά μέχρι το 2040.
.
.
STARRY NIGHT

Είναι επίσημα καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο και το μισό ηλιακό σύστημα θέλει να μπει στη δράση.

Για το υπόλοιπο του Ιουνίου, οι αστρολόγοι θα μπορούν να δουν πέντε πλανήτες να παρατάσσονται στον ουρανό πριν την αυγή: τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πλανήτες θα εμφανίζονται με τη σειρά της γειτνίασής τους με τον ήλιο, με τον Ερμή να είναι ορατός πλησιέστερα στον ορίζοντα, ενώ οι άλλοι πλανήτες θα εμφανιστούν με σειρά εγγύτητας στον ήλιο.

Από την Πέμπτη (23 Ιουνίου) έως το Σάββατο (25 Ιουνίου), το φεγγάρι της Γης θα συμμετάσχει επίσης στην πλανητική παρέλαση, δημιουργώντας μια εξαιρετικά σπάνια πομπή ουράνιων σωμάτων.

Σύμφωνα με το Live Science Space.com, μια πλανητική ευθυγράμμιση δεν έχει συμβεί από τις 5 Μαρτίου 1864 - πριν από 158 χρόνια.

Ενώ αυτή η ευθυγράμμιση πέντε πλανητών ήταν ορατή για μεγάλο μέρος του Ιουνίου, η θέα βελτιώνεται σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες του μήνα, πρόσθεσε το Space.com.

Η παράσταση ξεκινά λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο Κρόνος γίνεται ορατός με γυμνό μάτι, ακολουθούμενος από τον Δία, τον Άρη και την Αφροδίτη τις επόμενες ώρες. Περίπου 30 λεπτά πριν από το ηλιοβασίλεμα, ο Ερμής τελικά μπαίνει στο πάρτι, ολοκληρώνοντας την επική ευθυγράμμιση.

Από τις 23 Ιουνίου έως τις 25 Ιουνίου, ένα μικρό μισοφέγγαρο θα κρυφτεί ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη.

.
.
SKY & TELESCOPE ILLUSTRATION

Για να έχουν την καλύτερη θέα της ευθυγράμμισης, οι αστρολόγοι θα πρέπει να βρουν ένα σημείο με καθαρή θέα στον ορίζοντα προς τα ανατολικά, σύμφωνα με το NPR. Συνιστώνται κιάλια ή τηλεσκόπιο. Εάν χάσετε την ευθυγράμμιση φέτος, δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία να δείτε τους πέντε πλανήτες να παρατάσσονται με διαδοχική σειρά μέχρι το 2040, πρόσθεσε το NPR.

Μετά τον Ιούνιο, οι πλανήτες θα αρχίσουν σταδιακά να ακολουθούν χωριστούς δρόμους, με τον Κρόνο, τον Άρη, τον Δία και την Αφροδίτη να αρχίζουν να εμφανίζονται πιο απλωμένοι στον ουρανό, σύμφωνα με τη NASA.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Αφροδίτη και ο Κρόνος δεν θα είναι πλέον ορατοί στους περισσότερους παρατηρητές τις πρωινές ώρες - οπότε δείτε τους τώρα που μπορείτε.

Πηγή: Livescience

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου