Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ξεκίνησαν οι «ζυμώσεις» στα κομματικά επιτελεία - Ο Αύγουστος κρίσιμη ημερομηνία για την κυβέρνηση

 Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Έντονο είναι το πολιτικό παρασκήνιο τις τελευταίες ημέρες, καθώς «φουντώνουν» τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε αναβρασμό. 

Στους πολιτικούς κύκλους φαίνονται όλοι πεπεισμένοι ότι τελικά θα στηθούν κάλπες μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, προσθέτοντας ωστόσο πως μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης, «σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται» – μία δήλωση που ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως.

Ο Τσίπρας καλεί τον Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβριο

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να καλούν τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Οι τρεις βασικές ημερομηνίες για πρόωρες κάλπες

Κρίσιμος μήνας για την κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα είναι ο Αύγουστος, με το βλέμμα να είναι «στραμμένο» στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα ελληνοτουρκικά, την ενεργειακή κρίση και τις φωτιές.

Στο πλαίσιο αυτό, τρεις είναι οι βασικές ημερομηνίες – ορόσημα – για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το στήσιμο πρόωρων καλπών τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και το πρώτο του Οκτωβρίου.

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις στα τέλη του Αυγούστου, τότε πρώτη δυνατή ημερομηνία είναι η 18η Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν η 25η Σεπτεμβρίου και η 2α Οκτωβρίου.

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου