Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Υπογράφτηκε το επίσημο ελληνικό αίτημα προς στις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση των F35

 Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Υπογράφτηκε το επίσημο ελληνικό αίτημα προς στις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση των F35 και αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι.

Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F35 | tovima.gr

Πριν από λίγη ώρα υπογράφτηκε το επίσημο ελληνικό αίτημα προς στις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση των F35 και αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι.

Η Ελλάδα ζητά να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F35, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, και άλλα 20 υπό αίρεση.

Μάλιστα, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συζητήσουν το αίτημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με επίσημη δήλωσή του είχε αναφέρει ότι θα ξεκινούσε άμεσα η διαδικασία απόκτησης των μαχητικών F-35. Οι δηλώσεις εκείνες έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35.

Στη συνάντηση εκείνη συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ Αθήνα, Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Άμυνας είχε αναφέρει ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών. Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση αυτή για την υπογραφή του επίσημου αιτήματος προς τις ΗΠΑ έρχεται τη στιγμή που με φόντο τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παζάρι του με το Τζο Μπάιντεν ανάμεσα στα ανταλλάγματα που πήρε για να άρει το βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας ήταν η πλήρης υποστήριξη των ΗΠΑ στα «σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου