Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Πύργος: Πάνω από 30% ο δείκτης θετικότητας στον Πύργο

 Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

186 κρούσματα χθες στην Ηλεία
rapid test

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με τους ειδικούς να παροτρύνουν τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής παρά την άρση των υποχρεωτικών μέτρων, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει η σύσταση για την χρήση μάσκας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έγινε αισθητή και στην Ηλεία, καθώς στις 24 και στις 25 Ιουνίου, οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 100, ενώ προχθές ο δείκτες θετικότητας των rapid test που πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο έφτασε το 31%.

Σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Χρήστος Γιαννικούλης, εξήγησε ότι η αύξηση στα κρούσματα των τελευταίων ημερών οφείλεται στο γεγονός ότι οι παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές.

«Ένας λόγος για την αύξηση των κρουσμάτων είναι οι νέες παραλλαγές, Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και των οποίων δεν ξέρουμε ακόμα την νοσηρότητα. Υπάρχουν ειδήμονες που ισχυρίζονται πως είναι ίδια με την Όμικρον 2 στην νοσηρότητά τους και άλλοι που διατείνονται ότι μπορεί να είναι πιο ήπια, ενώ κάποιοι διατείνονται ότι μπορεί να είναι και πιο σοβαρή. Η πορεία θα δείξει. Εμείς οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε υπόψιν μας το χειρότερο ενδεχόμενο, ότι μπορεί και αυτές οι παραλλαγές να προκαλέσουν σοβαρή νόσο».

«Δεν τηρούνται τα μέτρα»

«Δεύτερος λόγος είναι ότι ο κόσμος έχει χαλαρώσει και δεν τηρεί στην ουσία κανένα μέτρο. Έπαψε και η υποχρεωτικότητα των μέτρων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης δεν μπορεί από μόνος του στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης να τηρήσει τα μέτρα για τον εαυτό του και του συνανθρώπους του.

Το βασικό μέτρο που έπαψε να τηρείται και το οποίο πρέπει να τηρείται είναι η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε εσωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ είναι απαραίτητη η τήρηση αποστάσεων και η αντισηψία των χεριών» τόνισε ο κ. Γιαννικούλης και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως όσο μειώνεται η νομοθετική υποχρεωτικότητα και η παρέμβαση του κράτους, τόσο αυξάνεται η ατομική ευθύνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστας Τσαούσης, που είπε ότι: « δεν έχουμε κάνει συνείδηση την χρήση της μάσκας και το πλύσιμο των χεριών. Όπως καταλαβαίνετε ο κορωνοϊός δεν κάνει διακοπές. Πετάξαμε τις μάσκες, δεν προσέχουμε τίποτα.

Η διασπορά είναι λογική και μέχρι τα μέσα Ιούλιου μπορεί να ξεπεράσουμε τα 25 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως. Άρα αυτό που μας προστατεύει είναι πρωτίστως η μάσκα. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση. Μάσκα, καλή υγιεινή και αποφυγή συνωστισμού».

«Άλμα» στα κρούσματα

Σε έξαρση βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τη «βοήθεια» των υποπαραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον, όπως φαίνεται από τα χθεσινά κρούσματα τα οποία ανήλθαν έπειτα από καιρό σε 20.084. Στην Π.Ε. Ηλείας κατεγράφησαν 186 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.644.889 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.664 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 165.417 (4.3% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.206 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (43.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 54 (56.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.726 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 231 (ημερήσια μεταβολή +10%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου