Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ιταλία: Ανησυχία για τη νέα έξαρση του κορονοϊού, 50 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

  Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Παρά την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων, οι υγειονομικές αρχές λένε ότι δεν αναμένουν αύξηση της θνητότητας ή των εισαγωγών
Μπολόνια, Ιταλία
Μπολόνια, Ιταλία
NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται εκ νέου στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, εντείνοντας την ανησυχία για νέο κύμα της πανδημίας κατά τη θερινή τουριστική περίοδο.

Το τελευταίο 48ωρο ο αριθμός των νέων μολύνσεων ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέλη Απριλίου: 62.704 χθες Τρίτη και σχεδόν 54.000 σήμερα.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης των μολύνσεων αναμένεται να καταγράψει την τρίτη συναπτή αύξηση ύστερα από οκτώ εβδομάδες κατά τις οποίες υποχωρούσε. Ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων εξακολουθεί πάντως να κυμαίνεται πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο των 200.000 του Ιανουαρίου.

Το τελευταίο 24ωρο, 50 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, έναντι 62 θανάτων που είχαν ανακοινωθεί την Τρίτη.

Παρά την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων, οι υγειονομικές αρχές λένε ότι δεν αναμένουν αύξηση της θνητότητας ή των εισαγωγών ασθενών σε ΜΕΘ, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. To 90,1% των Ιταλών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία ότι ενδεχόμενο κύμα πανδημίας θα έπληττε τον τουρισμό που μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει.

Πριν από την πανδημία, η Ιταλία ήταν ένας από τους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, προσελκύοντας περίπου 64,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Φέτος, ο τουριστικός κλάδος έδειξε σημάδια ανάκαμψης, προσφέροντας οξυγόνο στην ιταλική οικονομία που δοκιμάζεται από την άνοδο του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου