Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Μπάιντεν: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για «πάγωμα» του φόρου στη βενζίνη

 Τρίτη, 21 Ιουνίου, 2022

Τι μελετά η κυβέρνηση Μπάιντεν για να συγκρατήσει τις τιμές

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το εάν θα σταματήσει να επιβάλλεται ο ομοσπονδιακός φόρος στη βενζίνη.

Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Αμερικανίδας υπουργού Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ ότι αξιολογεί την προσωρινή παύση του φόρου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε: «Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση με βάση τα δεδομένα που αναζητώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι ήθελε περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν περισσότερο πετρέλαιο.

Η Γκράνχολμ είπε στο CNN την Κυριακή ότι ο πρόεδρος μελετά το ενδεχόμενο να σταματήσει προσωρινά και τον ομοσπονδιακό φόρο φυσικού αερίου για να μειώσει τις τιμές, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση «δεν είναι εκτός τραπεζιού».

Η μη επιβολή του εν λόγω φόρου στη βενζίνη είναι μεταξύ των διαφόρων επιλογών που εξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν για τον έλεγχο του πληθωρισμού και την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των καυσίμων.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Κυριακή ότι ορισμένοι δασμοί στην Κίνα που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν εξυπηρετούν «κανένα στρατηγικό σκοπό» και πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν σκέφτεται να τους αφαιρέσει ως τρόπο μείωσης του πληθωρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου