Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Γαλλία: Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου χαρακτηρίζει "απαράδεκτες" τις κατηγορίες σε βάρος της για βιασμό

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Η ελληνογαλλίδα υφυπουργός Ανάπτυξης αποτελεί στόχο 2 καταγγελιών για βιασμό και μιας τρίτης καταγγελίας για βία.
BENOIT TESSIER VIA REUTERS

Η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός Ανάπτυξης της γαλλικής κυβέρνησης Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, που αποτελεί στόχο καταγγελιών για βιασμό, απέρριψε σήμερα αυτές τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες ”απαράδεκτες και εξοργιστικές”.

″Οι σοβαρές κατηγορίες σε βάρος μου, που αφορούν ιατρικές κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να διαγνωστεί και να θεραπευτεί η νόσος των ασθενών μου είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές”, δήλωσε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της.

Η 46χρονη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γυναικολόγος στο επάγγελμα, αποτελεί στόχο δύο καταγγελιών για βιασμό και μιας τρίτης καταγγελίας για βία από πρόσωπο υπεύθυνο μιας αποστολής δημόσιας υπηρεσίας.

Αναφέροντας ότι έμαθε για την ύπαρξη αυτών των καταγγελιών ”μέσω του Τύπου”, η Χρ. Ζαχαροπούλου δηλώνει ακόμη ότι είναι ”σοκαρισμένη και βαθιά πληγωμένη” και διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε επέβαλε την παραμικρή εξέταση σε ουδεμία από τις ασθενείς της χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή τους”.

″Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών, οι οποίες υπογραμμίζω ότι κατατέθηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν τον διορισμό μου στην κυβέρνηση και αφορούν ιατρικές εξετάσεις οι οποίες φέρεται να είχαν γίνει πριν από χρόνια”, υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωση.

Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε τη διενέργεια έρευνας στις 27 Μαΐου, μετά την κατάθεση δυο καταγγελιών για βιασμό κατά της Ζαχαροπούλου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε την υπόθεση, τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται ότι φέρεται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Ταξιαρχία για την καταστολή της παραβατικότητας εναντίον του ατόμου (BRDP).

Μια τρίτη καταγγελία για βία κατατέθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου TMC έλαβε την μαρτυρία αυτής της ασθενούς, η οποία λέει ότι υπέστη ”γυναικολογική βία” κατά τη διάρκεια ιατρικού ραντεβού το 2018 με τη Ζαχαροπούλου για να της θεραπεύσει την ενδομητρίωση από την οποία έπασχε.

Η Ζαχαροπούλου που εξελέγη ευρωβουλευτής το 2019, διορίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών τον περασμένο μήνα στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η Μπορν δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στο ειδησεογραφικό δίκτυο LCI ”ότι οι καταγγελίες κατατέθηκαν, η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της” χαρακτηρίζοντας ”σημαντικό ζήτημα” αυτό ”της συναίνεσης όταν πραγματοποιούνται εξετάσεις”.

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου