Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Μπάιντεν: Επεσε η δημοτικότητά του για 4η συνεχόμενη εβδομάδα – Τι σημαίνει για τις ενδιάμεσες

  Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Δεν φτάνει που έπεσε από σταματημένο

 ποδήλατο, πέφτει και στη δημοτικότητα

Τα αρνητικά δημοσκοπικά δεδομένα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αφήνουν να εννοηθεί ότι η παράταξή του πιθανόν οδεύει να απολέσει τον έλεγχο τουλάχιστον ενός από τα δύο σώματα του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έπεσε στο 36%, υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, ισοφαρίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, όπου είχε φθάσει τον Μάιο, υπέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και μεταδόθηκε από το τελευταίο χθες Τετάρτη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP/Susan Walsh).

Κάτω από το 50%

Η δημοτικότητα του Δημοκρατικού παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021, δεδομένο που αφήνει να εννοηθεί ότι η παράταξή του πιθανόν οδεύει να απολέσει τον έλεγχο τουλάχιστον ενός από τα δύο σώματα του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης – Είναι ο πληθωρισμός, ανόητε!

Το 34% των Αμερικανών θεωρεί την οικονομία το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ σήμερα. Ο κ. Μπάιντεν δοκιμάζεται από τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτόξευσε τις τιμές των καυσίμων και προκάλεσε νέα προσκόμματα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες που ακόμη δεν είχαν συνέλθει από το πλήγμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Στις τάξεις της παράταξής του, η δημοτικότητα του Δημοκρατικού υποχώρησε οριακά: το 73% εξ όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών ανέφερε πως εγκρίνει το έργο του προέδρου αυτή την εβδομάδα, ποσοστό οριακά χαμηλότερο από το 74% που καταγραφόταν την 15η Ιουνίου, όμως θεαματικά κάτω από το 85% του περασμένου Αυγούστου.

Δεν έχει φτάσει τον… Τραμπ

Μόλις το 7% εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων επιδοκιμάζει τις επιδόσεις του βετεράνου της αμερικανικής πολιτικής (από 11% τη 15η Ιουνίου).

Μόλις το 18% των Αμερικανών θεωρεί πως η χώρα οδεύει στη σωστή κατεύθυνση.

Η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν πλησιάζει αλλά δεν έχει φθάσει, ακόμα τουλάχιστον, τα επίπεδα αυτής του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε κατακρημνιστεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Η εθνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω του διαδικτύου, στην αγγλική γλώσσα, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων, εκ των οποίων 435 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 379 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου