Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η Ελληνίδα υπουργός του Μακρόν κατηγορείται για δύο βιασμούς

  Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

           

Έρευνα έχει ξεκινήσει η εισαγγελία του Παρισιού.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, γυναικολόγος στο επάγγελμα, είναι αντικείμενο δύο καταγγελιών για βιασμό από δύο γυναίκες. Οι φερόμενες πράξεις φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου.

Ήταν στις 25 Μαΐου που έγινε η πρώτη καταγγελία. Η εισαγγελία του Παρισιού λέει ότι η έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, για να «διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ποινικού χαρακτηρισμού». Οι έρευνες ανατέθηκαν στο τμήμα για την καταστολή της παραβατικότητας κατά προσώπου (BRDP).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού, αυτή την Πέμπτη 16 Ιουνίου υποβλήθηκε δεύτερη μήνυση. Πηγή που γνωρίζει το θέμα προσθέτει ότι τα υποτιθέμενα γεγονότα έλαβαν χώρα επίσης «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε μια ενήλικη γυναίκα.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι η δεύτερη υπουργός της Γαλλικής κυβέρνησης που καταγγέλλεται για βιασμό.

Προηγήθηκε ο Νταμιέν Αμπάντ, υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία που κατηγορήθηκε αμέσως μετά την υπουργοποίησή του ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, όπως οι ίδιες κατήγγειλαν σε συνέντευξή τους.

Le HuffPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου