Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Νιγηριανός γερουσιαστής κατηγορείται ότι μετέφερε παιδί στο Λονδίνο για να του πάρουν τα όργανα

Τα περισσότερα από τα φερόμενα αδικήματα έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους δικαστές.

 Ένας Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του τέθηκαν υπό κράτηση την Πέμπτη από τη Βρετανική αστυνομία με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να μεταφέρουν ένα αγόρι, 15 ετών, στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συλλέξουν τα όργανά του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ίκε Εκβερεμαντού, 60 ετών, και η Μπεατρίς Ναγουνέκε Εκβερεμαντού, 55 ετών κατηγορήθηκαν και οι δύο για συνωμοσία με σκοπό τη διοργάνωση ταξιδιού άλλου προσώπου με στόχο την εκμετάλλευση, δηλαδή στην προκειμένη τη συλλογή οργάνων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι ζουν στη Νιγηρία αλλά έχουν οικογένεια στο Λονδίνο, είπαν οι δικαστές. Ο Εκβερεμαντού είναι γερουσιαστής της αντιπολίτευσης στη νότια πολιτεία Enugu και επίσης πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Γερουσίας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι είχε ειδοποιηθεί για το υποτιθέμενο σχέδιο μετά από αναφορές που έγιναν για πιθανά αδικήματα βάσει της νομοθεσίας περί σύγχρονης δουλείας. Το εμπλεκόμενο παιδί έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος και οι εργασίες για την παροχή πρόσθετης υποστήριξης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Uxbridge Magistrates’ Court στο Λονδίνο, όπου το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι το εμπλεκόμενο παιδί ήταν ένα 15χρονο αγόρι.

Η εισαγγελέας Ντάλμα Αγιας είπε στο δικαστήριο: «Σε σχέση με αυτά τα αδικήματα απαιτείται η συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα και απαιτεί 14 ημέρες για να επιτευχθεί αυτή».

Για να προχωρήσει η υπόθεση λόγω θεμάτων δικαιοδοσίας και το ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την επόμενη εμφάνιση στο δικαστήριο στις 7 Ιουλίου.

Τα περισσότερα από τα φερόμενα αδικήματα έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους δικαστές.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου