Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Πάτρα: Έτοιμη να απολογηθεί η Πισπιρίγκου – Από ποιον σκέφτεται να ζητήσει 1 εκατ. ευρώ ο Δασκαλάκης;

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Εβδομάδα εξελίξεων στην Πάτρα - Ετοιμάζεται η Πισπιρίγκου

Αντιμέτωπη με ένα μεγαλύτερο κατηγορητήριο αναμένεται να βρεθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, τις επόμενες ημέρες.

Μετά την απολογία της για την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα την οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε και για την οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, ετοιμάζεται να καταθέσει -ως ύποπτη- και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Η ίδια αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ θα επιμείνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στο θάνατο των τριών κοριτσιών της.

Παράλληλα, ο πατέρας των παιδιών σκέφτεται σύμφωνα με πρόσωπο από το περιβάλλον του να ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Περιμένει να της ασκηθεί νέα ποινική δίωξη

Μάλιστα η  Ρούλα Πισπιρίγκου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, περιμένει να ασκηθεί εναντίον της δίωξη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. «Είναι κάτι που περιμένουμε αν θα συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Μας απασχολεί ως πιθανότητα», ανέφερε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά τη μαραθώνια κατάθεση της στο ανθρωποκτονιών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την προφυλακισμένη αδελφή της. «Αισθάνθηκε έντονη ανησυχία. Είχαν επικοινωνία. Στη συνέχεια συζήτησαν το περιεχόμενο της κατάθεσης και το κλίμα που αντιμετώπισε η αδελφή της», αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Πισπιρίγκου θα αρνηθεί τα πάντα για τις δολοφονίες των παιδιών της, θα υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την ενοχή της και θα ισχυριστεί για τη Μαλένα και την Ίριδα πως, από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο νέο εύρημα, δεν γίνεται ξαφνικά η ίδια να βρίσκεται κατηγορούμενη για εγκληματική ενέργεια.

Η 33χρονη θα σταθεί και σκοπεύει να επιμείνει σε σημεία του θρίλερ που παραμένουν θολά. Για την Ίριδα. θα υποστηρίξει πως κατηγορείται ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής ώρα του θανάτου και, κατά συνέπεια, το σημείο όπου βρισκόταν η ίδια.

Για τη Μαλένα, που πέθανε από ασφυξία μπροστά της στο μονόκλινο δωμάτιο, θα επαναλάβει τους πάγιους ισχυρισμούς της: Ότι το παιδί της πέθανε στον ύπνο του, χωρίς εκείνη να το πλησιάσει, ότι η ίδια πήγε και ειδοποίησε γρήγορα τους γιατρούς και ότι αγωνιούσε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Στοιχεία που πάντως αμφισβητούνται και διαψεύδονται από μια σειρά καταθέσεων, που οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους.

Η 33χρονη πιστεύει πως παρά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της, θα δώσει και τελικά θα κερδίσει τη μάχη για την ελευθερία της.

Αποζημίωση από το Δημόσιο σκέφτεται να ζητήσει ο πατέρας των παιδιών

Ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των νεκρών παιδιών, σκέφτεται σύμφωνα με πρόσωπο από το περιβάλλον του να ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.
«Το νέο πόρισμα δεν διορθώνει αυτό που έχει γίνει. Ο Μάνος λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και πορισμάτων επίσημων φορέων του κράτους, όπως είναι η ιατροδικαστική υπηρεσία, έχασε παιδιά, τον θάνατο των οποίων θα μπορούσε να προλάβει αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Για να δούμε τι θα κάνουν, όταν θα τους ζητά αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ…» ανέφεραν κύκλοι του Μάνου Δασκαλάκη. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Κ. Καράμπελας με μήνυμα που έστειλε χθες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» διέψευσε την πληροφορία ότι προτίθεται να στραφεί κατά των ιατροδικαστών και να ζητήσει αποζημίωση.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Μάνος αναφέρει στο «Φως στο Τούνελ»: «Δεν μιλάω σε κανέναν. Δεν υπάρχει λόγος να απολογηθώ σε κανέναν και εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει. Τα έχω πει μια φορά στην Αγγελική Νικολούλη και τα έχω πει όλα. Δεν καταλαβαίνω αυτό το “κάτι πρέπει να πεις” που ακούω συνέχεια. Δεν έχω ανάγκη να ακουστώ αυτή τη στιγμή. Όταν θέλω θα το κάνω. Ξέρω το πώς…».

Δεν θέλει να μιλήσει

Ο Μάνος Δασκαλάκης χωρίς εργασία και με μόνο στήριγμα τους γονείς του, περιμένει να λάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα επίσημα στα χέρια του. Θέλει να ενημερωθεί και να το μελετήσει πριν τοποθετηθεί δημοσίως. Το περιβάλλον του υποστηρίζει πως θεωρεί πρόωρο να μιλήσει βασισμένος μόνο στη φημολογία γύρω από το περιεχόμενο του τελικού πορίσματος.

«Την προηγούμενη φορά όταν και δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας, δέχτηκε επικρίσεις. Ενώ υποστήριζε την σύζυγό του, την ίδια ημέρα των διώξεων εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Τζωρτζίνα έχει δολοφονηθεί. Τα όσα φαίνεται να αποδεικνύονται του μοιάζουν αδιανόητα, καθώς ποτέ δεν του πήγε το μυαλό ότι η γυναίκα του θα έκανε κακό στα παιδιά της. Τώρα που υπάρχουν προφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και για τα τρία του παιδιά, θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος με αποδείξεις ότι όλα έγιναν έτσι όπως περιγράφονται. Και αυτό γιατί βλέπει ένα πόρισμα που βγήκε μετά από δύο χρόνια, ανατρέποντας άλλα δύο επίσημα πορίσματα. Δεν μπορεί να είναι βέβαιος αυτή τη στιγμή», τονίζουν στο «Φως στο Τούνελ».

Πειθαρχικός έλεγχος στους ιατροδικαστές

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζουν το ενδεχόμενο πειθαρχικού ελέγχου για τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροψία – νεκροτομή της Ίριδας και της Μαλένας, καθώς η πρόσφατη έκθεση που κατατέθηκε στις Αρχές, φέρει διαφορετικά συμπεράσματα σε σχέση με τις δικές τους.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις έχουν προκαλέσει και έναν πόλεμο αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στην ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και την παθολογοανατόμο των Ιωαννίνων Αντιγόνη Μητσέλου, αναφορικά με την διάγνωση της αγενεσίας φλεβοκόμβου.

Σε ότι αφορά το πανάκι που δεν περιέχεται στην έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, η ίδια θυμίζει πως εκείνη ήταν που κινητοποίησε τις Αρχές για τους περίεργους θανάτους με επίσκεψή της στην εισαγγελία Πατρών.

Ενημέρωσε αρμοδίως τους έχοντες την ευθύνη της έρευνας πολλές φορές και μετά τη δική της επιμονή όπως λέει, παρελήφθη τελικά ως πειστήριο, στις αρχές Μαΐου.

Αναμένοντας τους εισαγγελείς

Η αδελφή της κατηγορούμενης ρωτήθηκε πολλές φορές στην κατάθεσή της, ξανά και ξανά, για τις επίμαχες ώρες που έχασε την ζωή του το βρέφος της οικογένειας, η Ίριδα, αφού εντός της οικίας βρίσκονταν μόνο οι δύο αδελφές και η Τζωρτζίνα. Όσο για τις αντιφάσεις σε σχέση με τους αρχικούς ισχυρισμούς της για τις ώρες που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, τις απέδωσε στη σύγχυση τα πρώτα 24ωρα από το σοκ.

Ο φάκελος της υπόθεσης, που περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, εστάλη την Πέμπτη 23 Ιουνίου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Οι εισαγγελείς καλούνται να τον μελετήσουν και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή: in.gr / Φως στο Τούνελ, MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου