Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε «Όχι» στην πώληση αυτοκινήτων που καίνε ορυκτά καύσιμα μετά το 2035

 Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2022

Αν επιβεβαιωθεί στις διαπραγματεύσεις με τις χώρες μέλη, θα πρόκειται για το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην ΕΕ, σε 13 χρόνια από σήμερα.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν (Τετάρτη 8 Ιουνίου) υπέ μιας αυστηρής απαγόρευσης της ΕΕ για την πώληση νέων αυτοκινήτων που θα καίνε βενζίνη και ντίζελ από το 2035, ως μέρος μιας ευρείας δέσμης μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι νομοθέτες υποστήριξαν μια πρόταση που έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρυσι, για την επιβολή 100% μείωσης των εκπομπών CO2 από νέα αυτοκίνητα έως το 2035, η οποία πρακτικά θα τερματίσει μετά από αυτή την ημερομηνία τις πωλήσεις οχημάτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

Ο νόμος δεν είναι ακόμη οριστικός. Όμως αυτή η ψηφοφορία επιβεβαιώνει τη θέση του Κοινοβουλίου για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ για την διαμόρφωση του τελικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου