Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Πλήρης έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA

  Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε σήμερα την πλήρη έγκριση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι Υγείας ελπίζουν ότι η κίνηση αυτή θα φέρει αλλαγές τόσο στην πολιτική διαχείρισης όσο και  στο δημόσιο αίσθημα αλλά είναι πιθανό να αυξήσει και τον αριθμό των εμβολιασμένων μεταξύ των όσων έως τώρα παρέμεναν διστακτικοί.

«Το κοινό μπορεί να είναι πλέον σίγουρο ότι το εμβόλιο της Pfizer πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παρασκευής που απαιτεί ο FDA από ένα εγκεκριμένο προϊόν», δήλωσε η εκτελούσα χρέη Επιτρόπου του FDA Τζανέτ Γούντκοκ. «Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή πορείας όσον αφορά την πανδημία».

Η έγκριση αναμένεται να φέρει αλλαγές στους έως τώρα κανονισμούς που έχουν θεσπίσει μια σειρά από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, μιας και πρακτικά το εμβόλιο της Pfizer θα πάψει να βρίσκεται σε «πειραματικό» στάδιο.

Για παράδειγμα, καθώς πολλά σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται για την επιστροφή μαθητών και φοιτητών στις αίθουσες, ορισμένα, όπως το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, απαιτούν ήδη από τους φοιτητές να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αντιθέτως άλλα, όπως το Πανεπιστήμιο του Μέμφις, έχουν ανακοινώσει ότι θα επιδιώξουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μόλις τα εμβόλια λάβουν την πλήρη ομοσπονδιακή έγκριση.

Οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι Υγείας ελπίζουν επίσης ότι η πλήρης έγκριση θα βάλει τέλος στις αμφιβολίες όσων έως τώρα ήταν απρόθυμοι να «σηκώσουν τα μανίκια» για εμβολιαστούν με ένα σκεύασμα που έχει άδεια «κατεπείγουσας χρήσης».

Μιλώντας στο CNN την Κυριακή, ο Βίβεκ Μέρφι, επικεφαλής χειρουργός, δήλωσε πως πιστεύει ότι η πλήρης έγκριση από τον FDA θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε εκατομμύρια Αμερικανούς που διαστάζουν να εμβολιαστούν.

«Η οριστική έγκριση είναι πιθανό να τους ανοίξει τον δρόμο προς κάποιο εμβολιαστικό κέντρο», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένει πως οι εταιρείες, οι κυβερνήτες και τα σχολεία θα χρησιμοποιήσουν την οριστική έγκριση για να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις και πανεπιστήμια που έχουν κινηθεί προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση», τόνισε.

Το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι σχεδίαζε να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους 1,3 εκατομμύρια εν ενεργεία στρατιώτες της χώρας μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, όταν ο FDA εγκρίνει οριστικά το εμβόλιο.

Για το 45% των ανεμβολίαστων Αμερικανών που δηλώνουν ότι σίγουρα δεν θα κάνουν το εμβόλιο, η πλήρης έγκριση θα μπορούσε να φέρει νέα περιοριστικά μέτρα, όπως μείωση στα επιδόματα που λαμβάνουν ή αύξηση στα ασφάλιστρα υγείας.

Ορισμένες πολιτείες και δήμοι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Υόρκης, η οποία από τον επόμενο μήνα θα απαιτεί τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για όσους επιθυμούν να εισέλθουν σε κλειστά εστιατόρια, γυμναστήρια ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο FDA επικαιροποίησε πρόσφατα τις άδειες επέιγουσας χρήσης για τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech και Moderna ώστε να επιτρέψει την λήψης μίας τρίτης δόσης για ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, μια απόφαση που έχει την πλήρη κάλυψη και από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι ρυθμιστικές των ΗΠΑ αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν το αίτημα της Moderna για την πλήρη έγκριση του εμβολίου της, μια η απόφαση θα μπορούσε να έρθει αρκετές εβδομάδες μετά την απόφαση για το εμβόλιο της Pfizer.

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου