Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

«Ευχαριστώ Ιαπωνία, Ευχαριστώ Τόκιο» – Το Παρίσι παίρνει τη σκυτάλη

H «Μασσαλιώτιδα» ακούστηκε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, όταν το Παρίσι πήρε τη… σκυτάλη από τους Ιάπωνες οικοδεσπότες για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2024.

Για πρώτη φορά σε μια τελετή παράδοσης, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο εθνικός ύμνος της επόμενης χώρας υποδοχής προβλήθηκε σε ταινία ως μέρος της παρουσίασης του Παρισιού 2024, με μία ερμηνεία της εθνικής ορχήστρας της Γαλλίας, υπό τη διεύθυνση της Κλοέ Ντουφρεσνέ.

Ο Γάλλος αστροναύτης, Τομά Πεσκέ, ολοκλήρωσε τον γαλλικό ύμνο με μερικές νότες στο σαξόφωνό του, παίζοντας από το διάστημα και κοιτώντας προς την Ιαπωνία.

Αμέσως μετά ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εμφανίστηκε σε βίντεο για να πει το Ολυμπιακό σύνθημα: «Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά. Μαζί». (Faster, Higher, Stronger. Together).

«Ευχαριστώ Ιαπωνία, Ευχαριστώ Τόκιο» (Arigato Japan, arigato Tokyo!). Η φράση αυτή εμφανίστηκε αργότερα στις οθόνες LED στο εθνικό στάδιο του Τόκιο, με την ίδια γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε για να γραφτεί “SAYONARA” (σ.σ. «αντίο») στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 1964.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, A. Bαζογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου