Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια: Μαίνεται η πυρκαγιά στο νησί- Καλύτερη εικόνα σε Άνω Μονοκαρυά

 Κυριακή, 8/8/2021

Η φωτιά βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα από την Ιστιαία και δημιουργείται ανάχωμα προκειμένου να σταματήσει η πορεία της.

Άλλη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στη Βόρεια Εύβοια, όπου το πύρινο μέτωπο κατακαίει μια τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν η Μονοκαρυά και όμορα χώρια. Αυτή την ώρα φαίνεται πως η εικόνα της πυρκαγιάς στην Άνω Μονοκαρυά, η οποία βρίσκεται στο βόρειο- και σοβαρότερο- μέτωπο της πυρκαγιάς, είναι καλύτερή με άπνοια να επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο αυτό δεν επ΄ ουδενί δεν προκαλεί εφησυχασμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά εκεί δείχνει να καταλαγιάζει, το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Εύβοια είναι τεράστιο και το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την προσέγγιση σε κεντρικές εστίες της.

Στην περιοχή πέφτει συνεχώς "βροχή από στάχτες"

Η φωτιά βρίσκεται κτώ χιλιόμετρα από την Ιστιαία και δημιουργείται ανάχωμα προκειμένου να σταματήσει η πορεία της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιώργος Κοντζιάς ανέφερε ότι στις φλόγες παραδόθηκαν και τα Βασιλικά, όπου το μέτωπο έφτασε έως τη θάλασσα, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουν καεί προς το παρόν σπίτια.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο τουριστικά επιβατηγά σκάφη και ιδιωτικά σκάφη, ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών εφόσον χρειαστεί.

Ο κ.Κοντζιάς πρόσθεσε ότι οργανώνεται μια γραμμή άμυνας 5 χμλ έξω από την Ιστιαία, η οποία θα είναι έτοιμη έως το πρωί ώστε να μην περάσει από εκεί η πυρκαγιά 

Σύμφωνα με τον ίδιο, 20 κατοικίες από τις περίπου 150 έχουν καεί στο χωριό της Κοκκινομηλιάς.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου