Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Παραπληροφόρηση για το Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ

  Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Του Αρη Παπαδόπουλου

Ευρωκίνηση

99ο ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ AHEPA ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)


ΑΘΗΝΑ. Θέμα εκ του μηδενός προσπάθησε να δημιουργήσει η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο φύλλο της του Σαββάτου εναντίον της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης ΑΗΕΡΑ που είχε το Συνέδριό της στην Αθήνα.

Στο ανυπόγραφο δημοσίευμά της αναρωτήθηκε γιατί δεν καλέστηκε στο Συνέδριο η αξιωματική αντιπολίτευση. Και δεν ρώτησαν να μάθουν.

Το έκανε όμως ο «Εθνικός Κήρυξ», θέτοντας το ερώτημα στον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΗΕΡΑ, Βασίλη Μωσαϊδη, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει στην εφημερίδα μας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσκλήθηκε και εστάλη αναπληρωτής στη μεγάλη επίσημη δεξίωση της 28ης Ιουλίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», ο κ. Τσίπρας είχε προσκληθεί στην μεγάλη δεξίωση της Τετάρτης -εκεί που παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης- αλλά ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί και αντ’ αυτού θα παρίστατο η βουλευτής και πρώην υπουργός Θεοδώρα Τζάκρη.

Μάλιστα, η εν λόγω εφημερίδα αποδίδει το όλο θέμα σε παρασκηνιακό ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και σύμβουλος έκδοσης του «Ε.Κ.», Αντώνης Διαματάρης, κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Ολοκληρώθηκε το 99ο Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας Κωνσταντίνος Συρίγος, το τέλος του επετειακού 99ου Συνεδρίου της ΑΗΕΡΑ δόθηκε μέσα στο υπέροχο αθηναϊκό σούρουπο, στο εστιατόριο της βεράντας του Μουσείου της Ακρόπολης όπου το ηλιοβασίλεμα χρωμάτιζε τη δεσποτική θέα της Ακρόπολης και του λόφου του Λυκαβηττού.

Ολοκληρώνοντας μια ιστορική διετή θητεία με ευχαριστίες και ευχές για όλους, ο πρώην ύπατος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης, προήδρευσε της εκδήλωσης το βράδυ της 30ής Ιουλίου.

Οι τιμώμενοι που έλαβαν τα βραβεία, εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς τους Ahepans από όλο τον Κόσμο για όσα κάνουν για τις Κοινότητές τους, τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και τον θαυμασμό τους για το επιτυχημένο Συνέδριό τους που σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

Οι ηγέτες της AHEPA με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης για την ουσιαστική και ζωτικής σημασίας βοήθεια που προσέφεραν.

Μεταξύ των τιμώμενων ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος εντυπωσίασε με την προσεγμένη αλλά και ταπεινή ομιλία του, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους Ahepans, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, είχε προσκληθεί αλλά δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθένειας.

Η βραδινή εκδήλωση αποτέλεσε επίσης την πιο ευοίωνη ευκαιρία για την παρουσίαση της νέας ηγεσίας της AHEPA: ο Τζίμι Κόκοτας (Jimmy Kokotas), ύπατος πρόεδρος, η Κάθι Μπιζούκα (Kathy Bizoukas), ύπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», Τιμ Νοΐτσης (Tim Noitsis), ο οποίος επιστρέφει για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος των «Υιών του Περικλή» και Μαίρη Αννα Παντέλας (Mary Ana Pantelas), πρόεδρος των «Παρθένων της Αθηνάς».

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας της θητείας της ως υπάτης προέδρου, η Σίλια Καχμάρσκι (Celia Kachmarski) απέτισε συνεχή φόρο τιμής στην Αλεξάνδρα Αποστολίδη, την ιδρύτρια των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», θέτοντας τις βάσεις για τον εορτασμό του επόμενου έτους της 100ής επετείου της AHEPA.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου