Πολιτικό άσυλο εντός της ημέρας, οπότε και αναμένεται να παραδοθούν στις Αστυνομικές Αρχές, αναμένεται να ζητήσουν οι οκτώ τούρκοι πρώην αξιωματικοί που το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Τσούτσουρα, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εισαγγελικές Αρχές απόσχουν από την επιβολή ποινικής δίωξης σε βάρος των οκτώ Τούρκων κι έτσι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η παράδοσή τους στην Ελληνική Αστυνομία και από εκεί και πέρα η απέλασή τους από τη χώρα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr, πρόκειται για απόστρατους του τουρκικού Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, για απολυμένους από τον Στρατό και την Αστυνομία, καθώς και για έναν ηλεκτρολόγο – μηχανικό.

Θα δικάζονταν

Λιμενικές πηγές ανέφεραν ότι το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας και προορισμός τους ήταν η Γαλλία και ο λόγος που διέφυγαν από τη χώρα τους ήταν το ότι θα δικάζονταν το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 29 έως 55 ετών.

Σημειώνεται πως το σκάφος στο οποίο επέβαιναν έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Τσούτσουρα έπειτα από ζημιά που προκλήθηκε στο κατάρτι.