Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ο προκλητικός Μητροπολίτης

 Σάββατο, 21 Αυγούστου, 2021

Νεόφυτος Κυριάκου


Πυρ ομαδόν δέχεται ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος που κατηγορείται για απαράδεκτες και εξωφρενικές τοποθετήσεις για ομοφυλόφιλους αλλά και για την εξίσωση των φόνων των παιδιών-θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου με τις εκτρώσεις. (Φωτογραφία: Εκκλησία της Κύπρου).


Θα ανέμενε κανείς από ένα ανώτατο ιεράρχη, όπως ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος που είναι δημόσιο πρόσωπο, ότι θα σταματήσει να προκαλεί μετά τη νόσησή του από μια ασθένεια που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν αναγνώριζε καν ότι υπάρχει.

Αντ’ αυτού παραμένει διχαστικός και υπερόπτης. Δήλωσε ότι θα παρακολουθείται μόνο «από γιατρούς που εμπιστεύεται» για τον κορωνοϊό - μια αναφορά που «μηδενίζει» άλλους επιστήμονες, υποσκάπτει το σύστημα υγείας της χώρας και μπορεί να εκληφθεί και ως προτροπή προς τους οπαδούς του να αλλάξουν γιατρούς- επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο και αρνείται να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για ανίχνευση των επαφών του.

Χρησιμοποιεί, όμως, τα φάρμακα που του χορηγεί το κράτος και αν η κατάστασή του χειροτερέψει θα τον δούμε σε καμιά ΜΕΘ κρατικού νοσηλευτηρίου, όπως έγινε και με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.

Η περίπτωσή του, πάντως, θα πρέπει να απασχολήσει τις αρχές αλλά σίγουρα και την Ιερά Σύνοδο. Ισως να χρειάζεται και η συμβολή κάποιου ψυχίατρου, τελικά…

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου