Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Πελοπόννησος: Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ηλεία - Καίγεται η Αν. Μάνη

Δευτέρα, 9 Αυγούστου, 2021

Ευρωκίνηση

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΜΟΥΤΑΣ (EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

ΠΥΡΓΟΣ. Αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες άλλες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Ειδικότερα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Παραμένει σε εξέλιξη η φωτιά στον δήμο Ανατολικής Μάνης

«Στην δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας και απέναντι από την Γέρμα καίει ακόμα το μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως πρόσθεσε, «το πρωί επιχείρησαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα και μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς, ενώ παράλληλα βρίσκονται στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες και αυτές επιχειρούν».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «ξεκινούν άμεσα το έργο τους οι επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών», προσθέτοντας ότι «σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφού πρώτα κάναμε την καταγραφή των αναγκών, θα αποσταλούν ζωοτροφές, διότι λόγω της φωτιάς έχουν καεί πολλά βοσκοτόπια».

Νωρίτερα, το κύριο μέτωπο της φωτιάς συνέχιζε να καίει στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου