Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ο Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά διάφορες γυναίκες, συμπέρανε εισαγγελέας

 Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ερευνα αναφορικά με τον Αντριου Κουόμο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παρενόχλησε σεξουαλικά διάφορες πρώην και νυν πολιτειακές υπαλλήλους, ανακοίνωσε την Τρίτη η πολιτειακή Εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς.

Η έρευνα, η οποία διήρκησε σχεδόν πέντε μήνες και πραγματοποιήθηκε από δύο ανεξάρτητους δικηγόρους που μίλησαν σε 179 άτομα, έδειξε ότι η διοίκηση Κουόμο ήταν ένα «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» και πως ήταν «γεμάτο φόβο και εκφοβισμό»

«Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά νυν και πρώην υπαλλήλους της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, εμπλεκόμενος σε ανεπιθύμητα και χωρίς συναίνεση αγγίγματα και κάνοντας πολλά προσβλητικά σχόλια σεξουαλικής φύσης, τα οποία δημιούργησαν ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες», είπε η κ. Τζέιμς σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Κουόμο και το ανώτερο προσωπικό του εργάστηκαν ενάντια σε μία πρώην υπάλληλό του που τον κατηγόρησε για αδικήματα. Επίσης, ο Κουόμο φέρεται να έχει παρενοχλήσει και γυναίκες έξω από την διοίκησή του, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο Κουόμο ήρθε αντιμέτωπος τον περασμένο χειμώνα με ισχυρισμούς πως άγγιξε με ακατάλληλο τρόπο και παρενόχλησε γυναίκες που εργαζόταν μαζί του ή συναντούσε σε δημόσιες εκδηλώσεις. Μία βοηθός στο γραφείο του ανέφερε ότι την θώπευσε στα στήθη.

Ακόμα μία η Lindsey Boylan, ισχυρίστηκε ότι την φίλησε στα χείλη μετά από μία συνάντηση στο γραφείο του και «με άγγιξε χαμηλά στη μέση, τα χέρια και τα πόδια».

Η έκθεση της γενικής Εισαγγελέως αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εν εξελίξει έρευνα από την πολιτειακή Βουλή αναφορικά με το εάν υπάρχει το νομικό έδαφος για να οδηγηθεί σε δίκη για την αποπομπή του ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου