Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Οι Ταλιμπάν θα μπορούσαν να καταλάβουν την Καμπούλ σε 90 ημέρες

 Παρασκευή, 13 Αυγούστου, 2021

Στον έλεγχο των Ταλιμπάν 65% του Αφγανιστάν - Έκπληκτοι οι Αμερικανοί.

MOHAMMAD ASIF KHAN VIA AP
Μαχητές Ταλιμπάν εγκατεστημένοι πλέον μέσα στην πόλη Φαράχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Φαράχ, νοτιοδυτικά της Καμπούλη. 11 Αυγούστου 2021. (AP Photo/Mohammad Asif Khan)

Οι Ταλιμπάν θα μπορούσαν να απομκλείσουν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σε 30 ημέρες και ενδεχομένως να την καταλάβουν σε 90 ημέρες, δήλωσε αμερικανικός αξιωματούχος Άμυνας στο Reuters την Τετάρτη (9 Αυγούστου), επικαλούμενος εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Μαχητές Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο οκτώ πρωτευουσών διαφορετικών επαρχιών μέσα σε έξι ημέρες, εξέλιξη που εξέπληξε τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν ελέγχουν τώρα το 65% του Αφγανιστάν και έχουν ήδη καταλάβει ή απειλούν να καταλάβουν 11 πρωτεύουσες επαρχιών, δήλωσε την Τρίτη (10 Αυγούστου) ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι η νέα εκτίμηση γίνεται έπειτα από τα ”γρήγορα” κέρδη που είχαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

MOHAMMAD ASIF KHAN VIA AP
Μαχητές Ταλιμπάν περιπολούν μέσα στην πόλη Φαράχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Φαράχ, νοτιοδυτικά της Καμπούλη. 11 Αυγούστου 2021.(AP Photo/Mohammad Asif Khan)

«Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται τετελεσμένο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, λέγοντας ότι οι αφγανικές (κυβερνητικές) δυνάμεις ασφαλείας θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τη δυναμική, προβάλλοντας περισσότερη αντίσταση εναντίον των Ταλιμπάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποσύρει ουσιαστικά όλα τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν, εκτός από εκείνα που μένουν για να προστατεύσουν την αμερικανική πρεσβεία και το αεροδρόμιο στην Καμπούλ, με την εντολή της στρατιωτικής αποστολής να λήγει στις 31 Αυγούστου.

huffpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου