Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ- Γιατί 6 στους 10 δεν πλήρωσαν καθόλου φόρο

  Παρασκευή, 20 Αυγούστου, 2021

Σχεδόν 107 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν χρειάστηκε να καταβάλουν φόρο εισοδήματος το 2020

Ηπλειοψηφία των νοικοκυριών των ΗΠΑ δεν κατέβαλε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2020, και η τάση αυτή είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2021.

Σχεδόν 107 εκατομμύρια νοικοκυριά – ή το 61% των νοικοκυριών των ΗΠΑ – δεν χρειάστηκε να καταβάλουν φόρο εισοδήματος το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις του The Tax Policy Center , σημειώνοντας αύξηση 40% από το 2019 όταν το 43,6% των νοικοκυριών δεν πλήρωναν φόρους.

«Παρόλο που αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ δραματικοί, είναι μόνο προσωρινοί», δήλωσε ο Χάουαρντ Γκλέκμαν, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Φορολογικής Πολιτικής, στο Yahoo Money.

«Αυτό που συνέβη οφείλεται στην COVID και εν συνεχεία στην απάντηση στην πανδημία. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι δεν πλήρωσαν ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος το 2020».

Ο κορωνοϊός πρόσβαλε τα φορολογικά έσοδα

Ένας λόγος για τη δραστική πτώση είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί Αμερικανοί πέρυσι. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους το 2020 με τους εργαζόμενους χαμηλού εισοδήματος να έχουν πληγεί περισσότερο.

Πολλοί από τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους πλήρωναν ελάχιστους φόρους εισοδήματος πριν από την πανδημία και η πτώση του εισοδήματος σήμαινε ότι χρωστούσαν ακόμη λιγότερα χρήματα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.

Η «απάντηση» της κυβέρνησης στην πανδημία συνέβαλε περαιτέρω στον χαμηλότερο αριθμό φορολογούμενου εισοδήματος.

Οι τρεις γύροι τονωτικών μέτρων σχεδιάστηκαν ως επιστρεπτέα φορολογική πίστωση, μειώνοντας ουσιαστικά τη φορολογική υποχρέωση ενός νοικοκυριού.

Η πρώτη ενίσχυση ύψους 1.200 δολαρίων δόθηκε σε 160 εκατομμύρια άτομα και οι επόμενοι γύροι βοήθησαν έναν παρόμοιο αριθμό.

Η κυβερνητική απάντηση στην πανδημία θα συνεχίσει να μειώνει το μερίδιο των ατόμων που πληρώνουν φόρους εισοδήματος το 2021, σύμφωνα με το The Tax Policy Center, το οποίο εκτιμά ότι το 57% των νοικοκυριών αναμένεται να μην πληρώσει ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος φέτος.

Πηγή: ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου