Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Η Γερουσία υπερψήφισε το πακέτο των $3,5 τρισ. των Δημοκρατικών

Πέμπτη, 12 Αυγούστου, 2021

Αssociated Press

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, Μπέρνι Σάντερς (στο κέντρο) στη Γερουσία για την ψήφιση του πακέτου $3,5 τρισ. την Τετάρτη. (AP Photo/Andrew


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι Δημοκρατικοί προώθησαν την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, στη Γερουσία ένα πακέτο $3,5 τρισεκατομμυρίων για την ενίσχυση των οικογενειακών υπηρεσιών, της Υγείας και των περιβαλλοντικών προγραμμάτων, το οποίο αποτελεί το όραμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την ανακατάταξη των ομοσπονδιακών προτεραιοτήτων, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβό του και την ψήφιση του νόμου για την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας.

Οι νομοθέτες ενέκριναν το ψήφισμα των Δημοκρατικών για τον προϋπολογισμό με οριακή πλειοψηφία 50-49, καθώς έκαστος γερουσιαστής παρέμεινε πιστός στην κομματική γραμμή.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τον πρόεδρο Μπάιντεν και το κόμμα του, οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα ομοσπονδιακά κονδύλια για την ενίσχυση των οικογενειών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνει το «Associated Press» στο δημοσίευμά του.

Μεγάλο μέρος του τεράστιου αυτού οικονομικού πακέτου θα αντισταθμιστεί από την αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους και τις εταιρείες. Η υπερψήφιση του πακέτου έγινε παρά τη χιονοστιβάδα από τροποποιήσεις των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι επεδίωξαν να πληρώσουν οι αντίπαλοί τους ένα τίμημα στις εκλογές του επόμενου χρόνου για τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Οι ηγέτες της Βουλής ανακοίνωσαν ότι το Σώμα θα επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές σε δύο εβδομάδες για να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο, το οποίο προβλέπει την εκταμίευση των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η τελική έγκριση του Κογκρέσου, η οποία φαίνεται βέβαιη, θα προστατεύσει ένα μεταγενέστερο νομοσχέδιο -που θα θεσπίσει ουσιαστικά τις λεπτομέρειες δαπάνες και για τις φορολογικές αλλαγές- από την κωλυσιεργία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, η οποία απειλεί να το απορρίψει.

Καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν μικρές πλειοψηφίες και στα δύο Σώματα του Κογκρέσου, θα χρειαστεί να διαμορφώσουν ένα πακέτο που θα κερδίσει την υποστήριξη τόσο των προοδευτικών, όπως η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που θέλουν σθεναρή δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όσο και των μετριοπαθών, περιλαμβανομένης της γερουσιαστού Κίρστεν Σινέμα, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανησυχία για το μέγεθος του νομοσχεδίου.

Το κόμμα ελέγχει τη Βουλή με μόλις τρεις βουλευτές περισσότερους, ενώ για τον έλεγχο της Γερουσίας που είναι μοιρασμένη (50-50) χρειάζεται η καθοριστική ψήφος της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου