Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Με άνοδο 162 μονάδων ο Dow Jones βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό

 Τετάρτη, 11 Αυγούστου, 2021

Η επικύρωση του επενδυτικού πακέτου ύψους 1 τρισ. δολαρίων από την αμερικανική Γερουσία έδωσε τον τόνο της ανόδου

Mε άνοδο έκλεισε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς Dow Jones και S&P 500 βρέθηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, μετά την επικύρωση από την αμερικανική Γερουσία του αναπτυξιακού πακέτου υποδομών αξίας 1 τρισ. δολαρίων.

Ο δείκτης Dow Jones  έκλεισε με άνοδο 162,82 μονάδων (+0,46%), στις 35.264,67 μονάδες, με τη μετοχή της Caterpillar να ηγείται των κερδών και να κλείνει με άνοδο 2,5%. Ο δείκτης S&P 500, έκλεισε με άνοδο 0,1%, στις 4.436,75 μονάδες, αγγίζοντας νέα επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,5% στις 14.788,09 μονάδες, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολογιακών τίτλων έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τεχνολογικές μετοχές.

Το πολύπαθο νομοσχέδιο για τις υποδομές, ξεπερνώντας το απαραίτητο όριο των 50 ψήφων επί του συνόλου των 100 μελών του Σώματος πέρασε με 69 «ναι», που σημαίνει πως μαζί με τους 50 Δημοκρατικούς Γερουσιαστές, το στήριξαν 19 Ρεπουμπλικάνοι. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 550 δισ. δολάρια νέας χρηματοδότησης, όπως 110 δισ. για νέους δρόμους και γέφυρες, 66 δισ. για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δίκτυου, 65 δισ. για τη βελτίωση των υποδομών για το Διαδίκτυο και 15 δισ. δολάρια για την στήριξη των υποδομών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι μετοχές, όπως είναι αναμενόμενο,των εταιρειών που επωφελούνται από το νομοσχέδιο της Γερουσίας κινήθηκαν υψηλότερα, με τη χαλυβουργία Nucor να ξεπερνάει το 9,6%. Οι μετοχές των τραπεζών αυξήθηκαν εν μέσω της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του του δεκαετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,03 % και διαμορφώθηκε στο 1,347%.  Η μετοχή της εταιρείας Wells Fargo σημείωσαν άνοδο 2%, ενώ η μετοχή των Goldman Sachs και Bank of America σημείωσε άνοδο πάνω 2% και 1,9%. 

Ανάκαμψη κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, μετά τις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν τη Δευτέρα, λόγω υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου. Η Exxon Mobil και η Chevron σημείωσαν κέρδη 1,7% και 1,8% αντίστοιχα. Η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε πάνω από 2,5%.

Οι μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με το άνοιγμα της οικονομίας επέστρεψαν επίσης μερικές από τις απώλειές τους από τη Δευτέρα. Η Norwegian Cruise Line κέρδισε 2,7% και η American Airlines  1,9%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό καθώς αύριο και μεθαύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία Ιουλίου για το δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού που αναμένεται να δείξουν διατήρηση των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου