Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Ιαπωνία – 1,4 εκατ. εγκατάλείπουν τα σπίτια τους να σωθούν από τις πλημμύρες

Δευτέρα, 16 Αυγούστου, 2021

Εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους για να σωθούν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, έλαβαν οι κάτοικοι σε επαρχίες της δυτικής Ιαπωνίας

Ιαπωνία – 1,4 εκατ. εγκατάλείπουν τα σπίτια τους να σωθούν από τις πλημμύρες | tovima.gr

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιαπωνία έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους μετά τις βροχοπτώσεις ρεκόρ, που προκάλεσαν εκτεταμμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις, κυρίως στις δυτικές επαρχίες.

Ήδη τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και δύο αγνοούνται.

Ιαπωνία: Σχεδόν 1,5 εκατομμύρια οι άστεγοι

Η εντολή από τις αρχές της Χιροσίμα και του Κυούσου αφορά συνολικά 1,4 εκατ. κατοίκους που αναγκάστηκαν άρον-άρον να εγκαταλείψουν τις περιοχές.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εικόνες βιβλικής καταστροφής με νερό και τόνους λάσπης να έχουν καλύψει τα πάντα και ομάδες στρατιωτών και πυροσβεστών να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν απεγνωσμένους κατοίκους με σωστικές λέμβους. 

Αυτό που ανησυχεί δε, κυρίως τις αρχές είναι πως η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για συνέχιση των ακραίων καιρικών φαινομένων για αρκετές ακόμη ημέρες, γεγονός που θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Το ακραίο φαινόμενο αποδίδεται από τις τοπικές αρχές στην κλιματική αλλαγή.

Μόλις τον περασμένο μήνα, σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις έπληξαν το δημοφιλές θέρετρο του Ατάμι κοστίζοντας τη ζωή σε 23 ανθρώπους, μάλιστα τέσσερα άτομα αγνοούνται ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου