Τραγωδία σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, όπου το μεσημέρι συνετρίβη ιδιωτικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο και οι τρεις επιβαίνοντες.
Αποκλειστικό One Channel: Καρέ – καρέ η ανάσυρση των σορών στον Πόρο | tanea.grΣτο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ένας έλληνας χειριστής και δύο ρώσοι υπήκοοι, οι οποίο βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα του ελικοπτέρου.
Το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα. Όπως αναφέρουν μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες, δεν μπόρεσε καν να σηκωθεί.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.
Μετά από εντατικές έρευνες, οι δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν τις σορούς τριών ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου.
Αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο από την ανάσυρση των σορών εξασφάλισε το One Channel, όπου διακρίνεται η επιχείρηση του κλιμακίου.