Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Mέτρα της κυβέρνησης Τραμπ για να περιορίσει τη νόμιμη μετανάστευση σε ΗΠΑ


Τρίτη, και 13, Αυγούστου, 2019



O εκτελών χρέη διευθυντή της Υπηρεσίας Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Κεν Κουτσινέλι (AP Photo/Evan Vucci)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η κυβέρνηση του Τραμπ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι προχωράει σε εφαρμογή ενός από τα πλέον επιθετικά της μέτρα να περιορίσει τη νόμιμη μετανάστευση, αρνούμενη τη χορήγηση πράσινης κάρτας σε πολλούς μετανάστες που χρησιμοποιούν Medicaid, κουπόνια τροφίμων, δελτία στέγασης ή άλλες μορφές δημόσιας βοήθειας.
Ο ομοσπονδιακός νόμος ήδη απαιτεί από όσους επιζητούν την πράσινη κάρτα και νόμιμο καθεστώς να αποδείξουν ότι δεν θα γίνουν βάρος στις ΗΠΑ -μία «δημόσια χρέωση»- αλλά οι νέοι κανόνες περιγράφουν λεπτομερέστερα ένα ευρύτερο φάσμα προγραμμάτων που θα μπορούσαν να τους αποκλείσουν.
Μεγάλο μέρος της προσπάθειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την εξάλειψη της παράνομης μετανάστευσης βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά αυτό το μέτρο στοχεύει ανθρώπους που εισήλθαν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναζητούν μόνιμο καθεστώς.
Αποτελεί μέρος της προσπάθειας να μετακινηθούν οι ΗΠΑ σε ένα σύστημα που επικεντρώνεται στις δεξιότητες των μεταναστών αντί να δίνει έμφαση στην επανένωση των οικογενειών.
Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ιθαγένειας και Μετανάστευσης (U.S. Citizenship and Immigration Services) θα σταθμίζουν τώρα τη δημόσια βοήθεια μαζί με άλλους παράγοντες, όπως η εκπαίδευση, το εισόδημα των νοικοκυριών και η υγεία, για να αποφασίσουν εάν θα χορηγούν νομικό καθεστώς.
Τα νέα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τα μέσα Οκτώβρη. Δεν έχουν ισχύ σε Αμερικανούς πολίτες ακόμη και αν κάποιος είναι συγγενής με έναν μετανάστη που υπόκειται σε αυτά τα νέα μέτρα.
O εκτελών χρέη διευθυντή της Υπηρεσίας Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Κεν Κουτσινέλι (Ken Cuccinelli), δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή συνάδει με το μήνυμα του προέδρου Τραμπ. «Θέλουμε να δούμε τους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν την χώρα που είναι αυτάρκεις», δήλωσε ο Κουτσινέλι. «Αυτή είναι μια βασική αρχή του αμερικανικού ονείρου. Είναι βαθιά ενσωματωμένη στην ιστορία μας και ιδιαίτερα στην ιστορία μας σχετικά με τη νόμιμη μετανάστευση».
Οι μετανάστες αποτελούν ένα μικρό ποσοστό επί τοις εκατό όσων κάνουν χρήση δημόσιων ευεργετημάτων. Στην πραγματικότητα, πολλοί δεν δικαιούνται τέτοια βοηθήματα ακριβώς επειδή δεν έχουν ξεκάθαρο μεταναστευτικό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου