Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Η Ελαφόνησος πριν και μετά την πυρκαγιά – Συγκλονίζουν εικόνες δορυφόρου

Τεράστια καταστροφή

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε δορυφόρος μετά την πυρκαγιά στην Ελαφόνησο που κατέστρεψε και κατάκαψε χιλιάδες εκτάσεις του νησιού.

οκ προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε δορυφόρος μετά την πυρκαγιά στην Ελαφόνησο που κατέστρεψε και κατάκαψε χιλιάδες εκτάσεις του νησιού.
Συγκεκριμένα, η φωτιά που έκαιγε επί δύο μέρες μετέτρεψε σε στάχτη το 25% του νησιού καίγοντας έκταση μεγαλύτερη των 5.000 στρεμμάτων στην Ελαφόνησο.
Οι εικόνες από τον δορυφόρο Sentinel 2 της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος δημοσιεύτηκαν στο Twitter και πραγματικά αποκαρδιώνουν.
«Στην Ελαφόνησο εκδηλώθηκε πυρκαγιά που τώρα βρίσκεται υπό έλεγχο. Δυστυχώς η σημερινή τροχιά του #Sentinel2 του επέτρεψε να έχει μόνο μερική λήψη του νησιού. Ωστόσο είναι εμφανής η πληγή που άφησε πίσω της η φωτιά (καφέ χρώμα) σε αυτήν την προστατευμένη περιοχή του Natura 2000» αναφέρει η δημοσίευση στο Twitter.
Στον λογαριασμό του δορυφόρου δημοσιεύτηκε και μια GIF εικόνα που δείχνει την Ελαφόνησο πριν και μετά την καταστροφική φωτιά.

A wildfire is raging on the Greek island of Elafonisos
It is now controlled.
Unfortunately 🇪🇺🛰 orbit of today only enabled a partial acquisition over the island
It nevertheless shows quite a large burn scar (in brown) in this Natura 2000 protected site
See more below

Animation before/after of the Elafonisos 🇬🇷 wildfire
NB: this is a protected Natura 2000 site 🇪🇺🛰 images
cc @EU_ENV @EUEnvironment

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου