Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Βράβευση Δρ Κων/νου Δασκαλάκη κατά το συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών


Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ



ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Με τις βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων έκλεισαν οι εργασίες του Σαββάτου για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, με την ελληνική κυβέρνηση να εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.
Στην τελετή ήταν παρόντες ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.
Ειδικότερα από την Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκαν ως διακεκριμένες προσωπικότητες οι David Holton (Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ) και ο Δρ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Kαθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών στο MIT).
Το δε Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών βράβευσε κατά Ομοσπονδία τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (Παγκρητική Ένωση Αμερικής), το Νίκο Χατζάκη (Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης) κα τους Δημήτρη Παπαδοδημητράκη & Σωκράτη Τσουρδαλάκη (Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Ν. Ζηλανδίας).
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» από το «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ».
Ο κ. Διαματάρης, κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε ότι «οι απόδημοι δεν πρέπει να χάσουν την επαφή τους με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα» και υπογράμμισε ότι η πρόοδος της χώρας «εξαρτάται από τους αποδήμους».
Αναφέρθηκε στο θέμα της ψήφου και τόνισε ότι σύντομα οι Ελληνες του εξωτερικού θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.
Οσον αφορά στη βράβευση του Δρ Δασκαλάκη ο ΥΦΥΠΕΞ σημείωσε «διαβάζω το βιογραφικό του και ζαλίζομαι…» και δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αποτελεί «Εθνικό κεφάλαιο, που εμείς πρέπει να τιμούμε».
Ο ίδιος παρέδωσε βραβείο στον Δρ Δασκαλάκη και από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο Κρητικός ερευνητής από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η Κρήτη είναι πάντα έμπνευση. Μεγάλη μου τιμή να βραβεύομαι από συμπατριώτες εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας». «Η Κρητική Αναγέννηση», είπε, «δείχνει ότι κάνεις δεν πάει μπροστά μόνος του. Εύχομαι να πάμε όλοι μαζί μπροστά και να υπάρξει Αναγέννηση στην πατρίδα μας. Οι γονείς μου, μου εμφύσησαν τις κρητικές αξίες».
Με πληροφορίες από το Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου