Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Μπάσκετ: Μάχη με τον χρόνο η Εθνική

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ανεβάζει το επίπεδο της Εθνικής, η οποία πρέπει να βρει το συντομότερο «χημεία» προκειμένου να μη γίνει προβλέψιμη επιθετικά και ευάλωτη αμυντικά.

gkat_18_1308_page_1_image_0005Η αυλαία του τουρνουά προετοιμασίας «Aegean» στο Ηράκλειο έπεσε την Κυριακή το βράδυ, με την Εθνική Ελλάδος να επικρατεί και του Ιράν με 88-58. Πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε μόλις 21 λεπτά πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ (είχε και 4 ασίστ). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ακολούθησε με 11 πόντους, από δέκα σκόραραν οι Μήτογλου και Παπανικολάου, ενώ ο Καλάθης μοίρασε 11 ασίστ. Ο Χρήστος Σαλούστρος έγινε ο πρώτος παίκτης που «κόπηκε» από την αποστολή.
Τι έδειξε η ελληνική ομάδα στα δύο φιλικά με Ουγγαρία και Ιράν; Οτι πρώτος στόχος της είναι να τρέξει. Εκεί είναι το μεγάλο όπλο της. Αν βρει γήπεδο ανοικτό, θα είναι δύσκολο ακόμη και για τις ΗΠΑ να τη σταματήσουν. Από κει κι έπειτα όμως, για να βρει transition παιχνίδι, θα πρέπει να είναι συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά της και φυσικά στο ριμπάουντ, εκεί όπου έδειξε ότι θα χρειαστεί δουλειά, αν σκεφτούμε ότι ο 34χρονος Χαντάντι έκανε... πάρτι στην ελληνική ρακέτα.
Αλλά και επιθετικά, πλην της ατομικής ποιότητας και των εξάρσεων, η Εθνική, απολύτως λογικά αναμενόμενα, παρουσιάζεται «μπερδεμένη» και ασύνδετη σε αρκετά χρονικά διαστήματα των αγώνων της, καθώς θα πρέπει να «παντρέψει» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις αγωνιστικές φιλοσοφίες των σπουδαίων παικτών της με τα «θέλω» του Σκουρτόπουλου. Δυστυχώς, οι σημαντικές απώλειες στα «παράθυρα» δεν επέτρεψαν τα επιτευχθεί πιο σύντομα αυτό το δέσιμο, όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Το τελικό μοντάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση κι εδώ θα μιλήσει η εμπειρία των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι μπορούν (και επιβάλλεται) να τελειοποιήσουν σιγά σιγά τους αυτοματισμούς τους με τους συμπαίκτες τους. Το επερχόμενο «Ακρόπολις» –το οποίο θα ανεβάσει κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας– είναι ένα πρώτης τάξεως τεστ τόσο για τους παίκτες όσο και το προπονητικό τιμ, προκειμένου να λειάνουν τις όποιες ατέλειες.
Η Εθνική επέστρεψε χθες στην Αθήνα, όπου θα συνεχίσει τις προπονήσεις της, ενόψει του φιλικού τουρνουά «Ακρόπολις - Eurobank» (16/8 - 18/8). Εκεί θα αντιμετωπίσει τρεις δυνατές ομάδες οι οποίες θα βρεθούν στο Παγκόσμιο της Κίνας, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Σερβία.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ και ήδη τα εισιτήρια του τουρνουά τέθηκαν προς διάθεση. Παρασκευή 16/8: Σερβία - Τουρκία (18.00), Ελλάδα - Ιταλία (20.30). Σάββατο 17/8: Ιταλία - Σερβία (18.00), Ελλάδα - Τουρκία (20.30). Κυριακή 18/8: Τουρκία - Ιταλία (18.00), Ελλάδα - Σερβία (20.30).  Η Σερβία θα ταξιδέψει στην Αθήνα χωρίς τον ηγέτη της, Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος αναμένεται να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας εξαιτίας του τραυματισμού του.
Η αναχώρηση της ελληνικής ομάδας για την Κίνα αναμένεται για τις 21/8, με πρώτο σταθμό την πόλη Σουτσόου κοντά στη Σαγκάη. Η Εθνική θα λάβει μέρος σε τουρνουά με αντιπάλους την Ιορδανία (24/8), την Κίνα (26/8) και μία εκ των Τουρκίας ή Σενεγάλης στις 27/8, ενώ στις 28/8 θα ταξιδέψει στη Ναντζίνγκ όπου θα διεξαχθούν τα ματς του ομίλου της, για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της.
• Kαι ο Αλεξέι Σβεντ (Ρωσία) θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου