Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Εισηγητής της ΝΔ ο Κώστας Τζαβάρας στο Διυπουργικό Σχέδιο Νόμου για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ


Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2019
Εισηγητής της ΝΔ στο ιδιαίτερα σημαντικό διυπουργικό σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα» ορίστηκε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ένα σχέδιο νόμου που κάνει άμεσα πράξη μια σειρά από κομβικές προεκλογικές ρυθμίσεις της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχέδιο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στην κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών, μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η διάταξη για την παράταση στους δήμους αδειοδότησης με πιστοποιητικό πυρασφάλειας των παιδικών σταθμών. Εμβληματική ρύθμιση του σχεδίου αποτελεί η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την άρση του ασύλου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς επίσης η διάταξη του Υπουργείου Υγείας για την παροχή φαρμάκων υψηλού κόστους (όπως τα φάρμακα χημειοθεραπειών) τόσο στα φαρμακεία της γειτονιάς όσο και απευθείας στα σπίτια των ασθενών. Εξίσου σημαντική ρύθμιση αποτελεί και η ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του επιτοκίου που βαρύνει τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από το 5% στο 3%, μια ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες.
Μεταξύ των 107 διατάξεων του σχεδίου νόμου περιλαμβάνονται ακόμα διατάξεις των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, οργανωτικά ζητήματα φορέων του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού. Το σχέδιο νόμου έχει εισαχθεί σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου