Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Εισηγητής της ΝΔ ο Κώστας Τζαβάρας στο Διυπουργικό Σχέδιο Νόμου για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ


Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2019
Εισηγητής της ΝΔ στο ιδιαίτερα σημαντικό διυπουργικό σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα» ορίστηκε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ένα σχέδιο νόμου που κάνει άμεσα πράξη μια σειρά από κομβικές προεκλογικές ρυθμίσεις της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχέδιο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στην κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών, μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η διάταξη για την παράταση στους δήμους αδειοδότησης με πιστοποιητικό πυρασφάλειας των παιδικών σταθμών. Εμβληματική ρύθμιση του σχεδίου αποτελεί η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την άρση του ασύλου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς επίσης η διάταξη του Υπουργείου Υγείας για την παροχή φαρμάκων υψηλού κόστους (όπως τα φάρμακα χημειοθεραπειών) τόσο στα φαρμακεία της γειτονιάς όσο και απευθείας στα σπίτια των ασθενών. Εξίσου σημαντική ρύθμιση αποτελεί και η ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του επιτοκίου που βαρύνει τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από το 5% στο 3%, μια ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες.
Μεταξύ των 107 διατάξεων του σχεδίου νόμου περιλαμβάνονται ακόμα διατάξεις των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, οργανωτικά ζητήματα φορέων του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού. Το σχέδιο νόμου έχει εισαχθεί σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου