Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Παιανία, σε περιοχή όπου βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες, για τις οποίες ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς υπάρχουν φόβοι ακόμη και για ζημιές που μπορεί να έχουν προκληθεί.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το συμβάν στις 03.28 της Δευτέρας και αμέσως σήμανες συναγερμός στις υπηρεσίες της καθώς τα νέα που έφταναν από την περιοχή της Παιανίας ήταν ανησυχητικά.

σε δασική έκταση στην Παιανία Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 68 με 18 οχήματα. Αναλυτικά οι δυνάμεις: 32 με 14 οχήματα, 8 με 4 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 28 .

51 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Αμέσως δόθηκε εντολή και ισχυρές δυνάμεις κατέφθασαν επί τόπου, ρίχνοντας όλο το βάρος της επιχείρησής τους στην προστασία των ανθρώπων, των κατοικιών και περιουσιών τους.
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία στους πρόποδες του Υμηττού και κατευθυνόταν με τη βοήθεια των ανέμων προς το βουνό.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 133 πυροσβέστες με 42 οχήματα. Αναλυτικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα του μηχανοκίνητου τμήματος της Πυροσβεστικής και 6 ομάδες πεζοπόρων με 42 πυροσβέστες.
Εθελοντικά συνδράμουν πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη θέση Προσήλιο της Παιανίας και της ανάγκης κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιονίου.