Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

Το καλύτερο ξενοδοχείο είναι το εξοχικό του... φίλου

Σχεδόν το 1/3 των ταξιδιών εντός συνόρων που έγιναν το 2018 διήρκεσε από 4 έως 7 ημέρες, με τη μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση να διαμορφώνεται στα 53,9 ευρώ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Περισσότερα ταξίδια με περισσότερα έξοδα έκαναν το 2018 οι Eλληνες και εν γένει όσοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2017, ενώ περισσότερες ήταν και διανυκτερεύσεις. Βεβαίως, το ταξίδι στο εξωτερικό παραμένει άπιαστο όνειρο για την πλειονότητα των Ελλήνων, ενώ ακόμη και στο εσωτερικό κύριος τόπος διαμονής είναι οι ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες. Ιδιαιτέρως... ελκυστικό εξακολουθεί να είναι το εξοχικό ενός καλού φίλου ή συγγενούς, καθώς τα ξενοδοχεία ή ακόμη και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι ακριβά για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων τουριστών.
Σύμφωνα με την έρευνα διακοπών που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και η οποία εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ημεδαπών τουριστών, τα άτομα όλων των ηλικιών που πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι το 2018 ανήλθαν σε 4,8 εκατομμύρια, ενώ πραγματοποιήθηκαν 7,9 εκατομμύρια ταξίδια, σημειώνοντας αύξηση 7,6% και 6% αντιστοίχως σε σύγκριση με τα στοιχεία του έτους 2017. Το 96,2% αφορούσε ταξίδια που έγιναν για προσωπικούς λόγους και το υπόλοιπο 3,8% ταξίδια που έγιναν για επαγγελματικούς λόγους.
Το 87,4% των προσωπικών ταξιδιών το 2018 έγινε εντός συνόρων έναντι 89,5% το 2017, ενώ αυξήθηκαν ελαφρώς τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς ανήλθαν στο 12,6% του συνόλου από 10,5% το 2017.
Κυριότερος προορισμός από όσους πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό είναι η Αλβανία και στην ουσία πρόκειται για τις επισκέψεις στον τόπο καταγωγής που κάνουν μετανάστες από την Αλβανία οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα. Το 16,2% των ταξιδιών στο εξωτερικό έχει προορισμό την Αλβανία. Ακολουθούν η Ιταλία με 10,5%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 7,8%, η Βουλγαρία με 7,5% και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία με 6,2%. 
Το σύνολο των διανυκτερεύσεων κατά το 2018 ανήλθε σε 79,1 εκατομμύρια και οι δαπάνες σε 2,49 δισ. ευρώ εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,4% και 19,9% αντιστοίχως σε σύγκριση με τα στοιχεία του έτους 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά τα τελευταία επτά χρόνια που οι δαπάνες για προσωπικά ταξίδια ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ.
Το 60,9% των προσωπικών ταξιδιών πραγματοποιήθηκε σε μη ενοικιαζόμενα καταλύματα, κυρίως ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες και καταλύματα που παρέχονται δωρεάν από συγγενείς και φίλους. Τα εν λόγω ταξίδια αντιστοιχούν στο 78,9% του συνολικού αριθμού των διανυκτερεύσεων. Τα ταξίδια με διαμονή σε ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες παρουσίασαν αύξηση κατά 6,8% και οι αντίστοιχες διανυκτερεύσεις κατά 19,4%, κατά το έτος 2018 σε σχέση με το 2017. Αντιθέτως, τα ταξίδια σε καταλύματα που παρέχονται δωρεάν από συγγενείς και φίλους και λοιπά μη ενοικιαζόμενα καταλύματα μειώθηκαν κατά 5,5% και οι αντίστοιχες διανυκτερεύσεις κατά 5,2%.  Η εν λόγω κατηγορία πάντως συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιών.
Σχεδόν το 1/3 των ταξιδιών εντός συνόρων που έγιναν το 2018 διήρκεσε από 4 έως 7 ημέρες με τη μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση να διαμορφώνεται σε 53,9 ευρώ. Διάρκειας από μία έως τρεις ημέρες ήταν το 24,1% των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν από Ελληνες στην Ελλάδα το 2018 με τη μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση να διαμορφώνεται σε 73 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου