Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και στον Σωκράτη Κόκκαλη από τον Μαρινάκη


Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2019



Σφοδρή επίθεση σε Πέτρο και Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της συνέντευξής του στον Real FM.

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και στον Σωκράτη Κόκκαλη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε στον Real FΜ και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είπε ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον του κυρίων Τσίπρα, Τζανακόπουλου Κοντονή και Καμμένου, ενώ τόνισε ότι είναι στοχοποιημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τις δικαστικές του εκκρεμότητες είπε πως θα πέσουν και οι τελευταίες κατηγορίες σε βάρος του ενώ για τον Ολυμπιακό επεσήμανε ότι την επόμενη σεζόν θα επανέλθει στην κορυφή.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη:
— Για την αποχώρηση του Πέτρου Κόκκαλη από τον συνδυασμό «Πειραιάς-Νικητής» στον Δήμο του Πειραιά:
«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη, ούτε υπάρχει λόγος να κάνω βόλτα στα ΜΜΕ για να τον κατηγορήσω. Ηταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του ο Σωκράτης, καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Τον είχε διώξει ο πατέρας του από την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη και μας άφησε χρέη που εμείς καλύψαμε. Του ευχόμαστε υγεία».
–Για την διαμάχη του με τον Σωκράτη Κόκκαλη:
«Το μοναδικό κοινό στοιχείο ήταν η διαδοχή στην ΠΑΕ. Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο. Δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό. Υπηρετώ την Ελλάδα στην παγκόσμια ναυτιλία. Χωρίς διακανονισμούς και χωρίς καθυστέρηση πληρώνουμε όσα πρέπει ως ΠΑΕ στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς εγώ να έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Στο ελληνικό Δημόσιο στο ΙΚΑ και στους φόρους, έχουμε πληρώσει από το 2010 πάνω από 150 εκατομμύρια, χωρίς μία μέρα καθυστέρηση.
Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση. Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Με το καλημέρα έβαλε 60 εκατομμύρια ευρώ, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα με όλα τα συστήματα απέναντί μας. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος και προερχόταν από το νταμπλ. Δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μίλησα ποτέ για την καμένη γη που παραλάβαμε. Ηταν χειρότερη η κατάσταση από την ΑΕΚ που έπεσε στη Γ’ εθνική και του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα. Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά. Υπάρχει, επίσης, και σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μέσω της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και του ΟΠΑΠ, αλλά και της ΑγιΑ Σοφιάς. Είναι γνωστή η παραχώρηση του Θωμά Μητρόπουλου, τόσο στον κ. Μελισσανίδη όσο και νωρίτερα στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και το πληρώσαμε. Για κάποιους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς. Είμαι πάντα ειλικρινής προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να σκέφτονται όλοι πως ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων, πολιτικών και συμφερόντων»
–Για τη Νέα Δημοκρατία κι ότι τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό γι’ αυτό.
«Αν ένας σύλλογος είναι μακριά από την όποια Κυβέρνηση είναι ο Ολυμπιακός. Το 2010 είχαμε ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Τότε είχαμε μεγάλη αντιπαράθεση με Γερουλάνο Μπιτσαξή. Μετά είχαμε μεγάλη κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά και μετά έχουμε μεγάλη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βλάπτουν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Δεν έχω δουλειά στην Ελλάδα και μπορώ να βάλω με όλους. Υπάρχει No Politica. Tι άλλαξε στις σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑ και τις άδειες με τα κανάλια. Πίστευα ότι οι Καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητές τους. Είχαμε άριστη σχέση τότε με τον κύριο Παπά και τον κύριο Τσίπρα. Εδώ του βγάζω το καπέλο γιατί ενημέρωσε πάντα τον Πρωθυπουργό. Ηθελα πάση θυσία την επιτυχία του διαγωνισμού και την ανάδειξη της νομιμότητας. Οι άλλοι ήταν οι ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και Καλογρίτσας. Μία μέρα πριν την πρώτη δόση, ο κ. Παπάς μάς είπε να πληρώσουμε την 1η δόση των 23,6 εκ. ευρώ που μας αναλογούσε. Εκκρεμούσε το ΣτΕ και τελικά εμείς πληρώσαμε το ποσό και μας ευχαρίστησε. Μία μέρα πριν είχε πληρώσει ο κ. Αλαφούζος. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα που είχαν ελεγχτεί. Δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος.
Μου ζητήθηκε να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα και να του δώσω υπό τη μορφή δανεισμού την πρώτη δόση. Επειδή είχα επισκεφτεί τον κ. Παπά όπως κι άλλοι Καναλάρχες, δεν είναι κρυφά ραντεβού, υπήρχε δελτίο τύπου. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το πράξω. Ηταν ευχαριστημένοι στο να δώσει ο Μαρινάκης κι άλλα χρήματα για ένα κανάλι που έχτιζαν μέσα στο Μαξίμου. Από εκεί ξεκίνησαν οι κακές σχέσεις; Οχι,κοιτάξτε ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει το διαγωνισμό. Τα κεφάλαιά μας έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους οίκους του κόσμου. Μας έχουν ελέγξει τράπεζες κι οι μεγαλύτεροι οργανισμοί της Αμερικής, της Βρετανίας, της Ευρώπης και της Κίνας. Ξέρετε, έχουμε ελεγχθεί από παντού και συνεχίζουμε ανοδική πορεία. Κανείς δεν έχει να πει τίποτα κακό για τις επιχειρήσεις μας. Εχουμε φανταστική φήμη που μας βοηθάει να κάνουμε δουλειές. Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη το 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσε να νομιμοποιήσουν το διαγωνισμού και μου ζητούσαν να δανείσω στον Καλογρίτσα για να κάνει το κανάλι. Τί έγινε; Θα σας πω εγώ τι έγινε. Οταν 6 μήνες συζητάγαμε για το ΔΟΛ, για το ΒΗΜΑ, για το ΝΕΑ και το in.gr δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές, όπως μου είχαν ζητήσει, που ήταν αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήθελα μπροστινούς και φερέφωνα . Σ’ όλες τις δουλειές είμαι εγώ μπροστά. Δεν μπορώ να γίνω Ιβαν Σαββίδης, ούτε λαγός. Αυτά είχα να σας πω, έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια».
–Για τις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις:
«Είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει ότι είμαι στοχοποιημένος. Μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των κατηγοριών έχει καταρρεύσει και όσες υπάρχουν θα καταρρεύσουν. Το φως νικάει το σκοτάδι, Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και δεν μπορώ να λέω κάθε μέρα ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δεν μπορώ να ξεχάσω κάποιους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο σ’ αυτό. Ολο αυτό καταρρέει, το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Δεν με αγγίζει αυτό, δεν με απασχολεί. Πρέπει να κοιτάξω το μέλλον, τη δουλειά μου, να πάμε μπροστά. Δεν θα μείνω σ’ αυτό. Και κάτι άλλο. Εχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον του κ. Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου. Αυτό έχει γίνει εδώ και έναν χρόνο και αναμένουμε σύντομα τις αποφάσεις. Αν αυτή η Κυβέρνηση μείνει έως τον Οκτώβριο, τότε ίσως για πρώτη φορά έχουμε καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία Κυβέρνηση.
–Για το ότι τον λένε Μπερλουσκόνι:
«Είχα απαντήσει και πριν από 5 χρόνια ότι είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά. Μπήκα στα ΜΜΕ όχι για να επηρεάσω, δεν είμαι μεσάζων ή εργολάβος. Δεν κάνω δουλειές με το Δημόσιο ούτε να μου περνούν από τη Βουλή τροπολογίες και να περιμένω από την Κυβέρνηση δουλειές. Θα ήταν τεράστιο πλήγμα για την πολυφωνία της χώρας μας αν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ έκλειναν ή να μετατρέπονταν σε κίτρινα Μέσα. Αυτή ήταν η μοίρα που προόριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον αυτών των Μέσων. Σχεδόν δύο χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε και είναι φανερό πως οι εφημερίδες διατήρησαν στο ακέραιο το κύρος τους. Κορυφαίες πένες ασκούν ελεύθερα το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Μας έχουν αγκαλιάσει οι αναγνώστες κάθε μέρα και κάθε Κυριακή».
–Για το ότι τον λένε χρηματοδότη της Νέας Δημοκρατίας.
«Δεν το κρύβουμε. Ολα στο φως. Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Μέμφονται τον πατέρα μου, πρώην βουλευτή της ΝΔ στον Πειραιά. Τις ευχαριστίες του προέδρου προς όλους τους ανθρώπους που συνεισέφεραν τις έκαναν γαργάρα. τρεις υπολογιστές και τρία aircondition, ούτε 1000 ευρώ δεν ήταν η συνεισφορά μου. Δεν είπαν για την πραγματική διαπλοκή. Οταν μπαίνουν από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες με τσάντες και βαλίτσες. Το έκανα στη μνήμη του πατέρα μου».
–Γιατί δεν έχει δικαίωμα ο Πέτρος Κόκκαλης να πολιτεύεται για το Ευρωκοινοβούλιος
«Εχει κάθε δικαίωμα και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Λογικό ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δουλειές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε ελευθερία κινήσεων κι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».
–Στον Πειραιά τι κάνατε; Είχατε υποσχεθεί και θέσεις εργασίας.
«Η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν ο κεντρικός μας στόχος. Σ’ αυτό συνέβαλε σημαντικά η καμπάνια μας για τους τουρίστες. Μοιράστηκαν 2.000.000 έντυπα για την ιστορία, τα μνημεία μας. Στο site Pireas Destination έχουν μπει 1.7 εκ. αναγνώστες. Από το 27%, η ανεργία έχει πέσει στο 18%. Προχωρά η ανάπλαση στον Αγιο Διονύσιο όπου δουλεύουν 1.700 άνθρωποι και μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα δουλεύουν 7.000 άνθρωποι. Προχωράει κι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο που θα αλλάξει τις δυνατότητες της περιοχής».
Ο Β. Μαρινάκης έκανε στη συνέχεια νέου επίθεση στον Σ. Κόκκαλη λέγοντας:
«Με κατηγορούν για μια μικρή χρηματοδότηση, που η αξία τους δεν είναι πάνω από 1.000 ευρώ όταν κι άλλοι έπραξαν το ίδιο. Στο Μαξίμου κάθε μέρα μπαίνουν και βγαίνουν με τσάντες και φακέλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι χρήματα. Η βαλίτσα είναι η τροπολογία και τι κάνει η Κυβέρνηση γι’ αυτούς. Με προκαλείτε. Εχει να κάνει πάλι με τον κ. Κόκκαλη. Το καζίνο της Πάρνηθας είχαν επιχειρήσει οι ιδιοκτήτες του να το μεταφέρουν στο κέντρο. Δεν μπόρεσε καμία Κυβέρνηση να το κάνει. Οταν μπήκε ο κ. Κόκκαλης στη μετοχική σύνθεση σε μία νύχτα πέρασαν την τροπολογία. Τι λέει ο κ.Τσίπρας και ο κ.Παππάς; Να μας πουν και για τον κ.Πετσίτη, τον οποίο είχα γνωρίσει σε μια εκδήλωση του Ολυμπιακού. Ενας γραφικός τύπος, που πλησίαζε κόσμο και έβγαζε selfies. Αυτός ξαφνικά υπέγραψε συμφωνίες εκατομμυρίων με επιχειρηματίες. Υπάρχει ένας πλουτισμός χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει το γιατί. Ας βγει ο κ.Πετσίτης και ο κ.Παππάς να μας πει ποιος πλούτισε. Που πήγαν τα λεφτά. Αυτός συνδεόταν με επιχειρηματίες, εισέπραττε χιλιάδες ευρώ, τι έγιναν αυτά τα χρήματα» ».
— Για τα δυο χαμένα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού:
«Δεν θα πω για διαιτησίες, την τύχη μας και άλλους παράγοντες. Κερδίσαμε επτά σερί πρωταθλήματα, είχαμε τεράστις επιτυχίες στην Ευρώπη, φτάσαμε στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη. Το 2017-18 είχαμε κακή χρονιά. Πέρυσι αποφασίσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα. Σχεδόν από το μηδέν. Φέτος είχαμε ιστορική πρόκριση κόντρα στη Μίλαν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίξαμε με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο. Θέλω να επικεντρωθώ στο μέλλον. Του χρόνου θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που αξίζει. Την απάντηση έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού που το Καραϊσκάκης ήταν πάντα γεμάτο. Κι ας είχε χαθεί το πρωτάθλημα. Αυτό με συγκίνησε ιδιαίτερα. Πρέπει να φέρουμε ξανά τον Ολυμπιακό ψηλότερα».
— Για τους εφοπλιστές και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας:
«Ήμουν ο πρώτος που είχα μιλήσει για την ανάγκη να πληρώνουν περισσότερα οι Ελληνες εφοπλιστές. Δώσαμε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ως έκτακτη εισφορά. Εγώ μόνο έχω δώσει 19 εκ. ευρώ. Εχουμε βοηθήσει πάρα πολύ σε διάφορες καταστροφές με μεγάλα ποσά. για παράδειγμα στο Μάτι δόθηκαν πάνω από 24 εκ. ευρώ από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Συνεισφέρουν πολλά στον τόπο μας και μακάρι να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερα».
Για το μπάσκετ του Ολυμπιακού:
«Το ξεκαθάρισα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτες είναι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και θα παραμείνουν. Εχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, έχουν φέρει δύο ευρωπαϊκά, αγαπούν τον Ολυμπιακό, τους στηρίζω και είμαι δίπλα τους. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός, Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Είμαστε εγγυητές».
–Για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό:
«Παραλάβαμε τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό το 2010 με επτά εκ. ευρώ χρέη και διαλυμένο. Ξοδέψαμε πάνω από 25 εκ. ευρώ με αποδείξεις όχι με λόγια. Έχουμε δει ένα θαύμα. Τις ομάδες στο βόλεί και στο πόλο που έχουν φέρει ευρωπαϊκά τρόπαια. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο που συντηρεί τόσα τμήματα και πρωταγωνιστούν. Μπορέσαμε να το πετύχουμε με σκληρή δουλειά με πολλά χρήματα. Γι’ αυτό βλέπετε αυτό το θαύμα».
–Για την κόντρα του με την Κυβέρνηση:
«Είναι πολύ δύσκολο να λυγίσω, έχω μάθει στα δύσκολα. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ, δεν θα κάνω πίσω. Δυστυχώς για να καλύψουν την ανυπαρξία τους σε μεγάλα προβλήματα του τόπου, σε προδοσίες όπως το Μακεδονικό, σε προβλήματα της κοινωνίας, προσπαθούν να μεταφέρουν αλλού την ατζέντα και να πάνε έτσι ως τις εκλογές. Όλες αυτές οι αηδίες και σκευωρίες που προσπαθούν να παραμυθιάζουν και να αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες. Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ο Μαρινάκης είναι εδώ. Αγαπάει τον τόπο. Θα είμαστε εδώ μέχρι τελικής δικαίωσης».
Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου