Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Το Ελληνικό Κολέγιο και την Θεολογική Σχολή στο Brookline μετά το άρθρο στην εφημερίδα Boston Globe.


State warns Hellenic College Holy Cross about grave financial challenges
Hellenic College Holy Cross has been running an operating deficit for nearly eight years, has borrowed money from its endowment, and suffers from declining enrollment and poor planning, the state said.

Το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να κτυπάει από Ελληνικής καταγωγής και φίλους Αμερικανούς χθες βράδυ με το δημοσίευμα στην εφημερίδα Boston Globe.

Βέβαια δεν μας έκανε έκπληξη καθ’ ότι τα τελευταία χρόνια ακούγονται διάφορα οικονομικά προβλήματα και τον περασμένο μήνα η εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ είχε γράψει εκτεταμένο άρθρο για το Ελληνικό Κολέγιο και την Θεολογική Σχολή.

Πολλοί βέβαια για να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος έπρεπε να το γράψει η Boston Globe! 
Εάν είναι μόνο οικονομικά τα προβλήματα τότε είναι λίγο το κακό γιατί όπως πληροφορούμεθα υπάρχουν και προβλήματα ηγεσίας.
Το γεγονός ότι ο τοπικός ιεράρχης Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος δεν ήταν στο Προεδρείο του Κολεγίου είναι από μόνο του άσχημο.  Δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης Βοστώνης είχε «βγάλει» τα κάστανα από τη φωτιά στο παρελθόν αφού ήταν Πρόεδρος του ιδρύματος για 5-6 χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ανεύθυνο-υπεύθυνοι παράγοντες που είχαν κάποια χρήματα είτε γιατί είχαν βροντερή φωνή επέβαλαν τη γνώμη τους γνωρίζοντας ή μη γνωρίζοντας πως λειτουργεί ένα τέτοιο ίδρυμα!

Και η κατάσταση έφτασε τώρα σε σημείο να λέει Πολιτεία ότι θα αφαιρέσει από το Κολέγιο το δικαίωμα να δίνει πτυχία αφού για να τα βγάλει πέρα το ίδρυμα πήρε εκατομμύρια από το θεματικό κεφάλαιο!
Από την άλλη μεριά ο αριθμός των φοιτητών είναι πολύ μικρός για τα εκατομμύρια που ξοδεύονται.  Έχει ακουστεί και το: «εκεί βγάζουν παπάδες και παπαδιές».

Το γεγονός ότι η τοποθεσία που βρίσκεται η Θεολογική Σχολή και το Ελληνικό Κολέγιο έχει μεγάλη αξία αφού μιλάμε για 220 στρέμματα γης στο Brookline και πολλοί εργολάβοι το βλέπουν με το δικό τους μάτι και θα τρίβουν τα χέρια τους εάν βρεθούν κάποιοι να το πουλήσουν!

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος δέχτηκε να αναλάβει την Προεδρεία του Ιδρύματος για να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά.  Θα τα καταφέρει όμως αυτή τη φορά;  Στη κατάσταση που έχει φτάσει το ίδρυμα αλλά και τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής;  

Το γεγονός ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστώνης είναι μεγαλύτερος στην ηλικία από την προηγούμενη φορά και με κάπως κλονισμένη την υγεία του δεν είναι εύκολο να κάνει θαύματα, χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείεται.  
Ευχόμαστε να τα καταφέρει.

Βασίλης Καυκάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου