Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Serial killer στην Κύπρο : Οι διαφορετικοί τρόποι που δρούσε

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2019

Μέσα απ’ τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο serial killer στην Κύπρο έδρασε με 3 διαφορετικούς τρόπους σε 4 ανευρεθέντα θύματα
Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι πληροφορίες που βλέπουν τις φως της δημοσιότητας και αφορούν στην δράση του serial killer στην Κύπρο. Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται οι αρχές δίνουν νέα στοιχεία για τον τρόπο που επέλεγε να δράσει ο «Ορέστης».
Σύμφωνα με το sigmalive.com μέσα απ’ τα μέχρι στιγμής στοιχεία λοιπόν προκύπτει ότι έδρασε με 3 διαφορετικούς τρόπους σε 4 ανευρεθέντα θύματα. Πιο συγκεκριμένα και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και απ’ τους όρκους του Υπαστυνόμου Γιωρκάτζη στο Δικαστήριο, ο Ν.Μ φέρεται να έδεσε με πλαστικά μαύρα καλώδια τα δυο θύματα που είχε πετάξει στο φρεάτιο του Μιτσερού. Επίσης, οι δυο γυναίκες είχαν εντοπιστεί γυμνές και τυλιγμένες σε σεντόνι.
Απ’ αυτές τις δυο σορούς προκύπτουν τα εξής κοινά στοιχεία: το δέσιμο χειροπόδαρα με τα καλώδια, το σεντόνι και τα ρούχα που δεν φορούσαν.
Σε ότι αφορά τη γυναίκα από το Νεπάλ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα, αυτή εντοπίστηκε γυμνή, χωρίς όμως καλώδια στα άκρα.
Τελευταίο θύμα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε είναι αυτό που ήταν σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο πεδίο βολής της ΕΦ στο Μιτσερό. Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, το θύμα έφερε ρούχα.
Η ταυτότητα αυτής της γυναίκας αναμένεται να έρθει στο φως μέσα και από τις εξειδικευμένες εξετάσεις παρουσία ανθρωπολόγων που θα διενεργηθούν την Τρίτη του Πάσχα.
Συνεχίζονται οι έρευνες με ρομποτικές κάμερες
Για 16η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του μανιακού δολοφόνου. Ρομποτικές κάμερες ψάχνουν για δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη, καθώς και στο φράγμα του Ξυλιάτου.
Η Κύπρος, αλλά και το πανελλήνιο, έχει συγκλονιστεί από την υπόθεση του serial killer και οι Αρχές θεωρούν βέβαιο ότι ο δολοφόνος θα συνέχιζε τη δράση του αν δεν είχε συλληφθεί. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία και το γεγονός αυτό καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο ανατριχιαστική.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν να ανασύρουν από την Κόκκινη Λίμνη τη δεύτερη βαλίτσα που έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ με ρομποτική κάμερα επιχειρούν να εντοπίσουν την τρίτη βαλίτσα. Ο 35χρονος έχει υποδείξει κατά την ομολογία του ότι εκεί έχει πετάξει την 38χρονη Livua και την 8χρονη κόρη της, καθώς και την 30χρονη Μarricar.
Παράλληλα, με  τη συνδρομή ρομποτικής κάμερας η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά την λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose από τις Φιλιππίνες της οποίας η σορός ήταν και η πρώτη που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας.
Την ίδια ώρα, διεξάγεται η νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε χθες εντός της βαλίτσας.
«Στόχος μας είναι η πλήρης εξιχνίαση των υποθέσεων» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι από την αρχή των ερευνών έχουν ληφθεί πέραν των 250 καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 150 περίπου. Είπε επίσης ότι έχουν παραληφθεί 202 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.
Στις έρευνες θα συμμετάσχουν και πέντε εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων που αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην Κύπρο από τη Βρετανία κατόπιν αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας για να συνδράμουν στη διερεύνηση της πρωτοφανούς, για τα κυπριακά δεδομένα, υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός Αστυνομίας στις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εμπειρία σε αυτής της μορφής εγκλήματα. Πρόκειται για ειδικότητες που αφορούν, Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο σε αυτής της μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.
Τι βρέθηκε στην πρώτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη
Χθες, ανήμερα του Πάσχα, οι Αρχές εντόπισαν τη σορό γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση εντός μιας βαλίτσας που ανασύρθηκε από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης. Μαζί με τη σορό εντοπίστηκε και τσιμεντένιο μπλοκ με στόχο, προφανώς, να παραμείνει η βαλίτσα στον βυθό.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» Κύπρου και το Sigma Live, πρόκειται για σορό ενήλικης γυναίκας, σε προχωρημένη αποσύνθεση.
«Mετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από την λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία είχε μέσα πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ» δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός δεν ανήκει σε μικρό παιδί αλλά σε ενήλικη γυναίκα. Επισήμανε, δε, ότι θα γίνουν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να διακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας. Πάντως, οι εικασίες στρέφονται στην 31χρονη Maricar Valdez Arquila και στην 36χρονη Livia Florentina Bunea.
Ο κ. Σιάηλος δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται αλλά δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας από τη λίμνη σήμερα. Θα διενεργηθούν εξετάσεις και πιθανόν να γίνει αύριο η ανάσυρση. Επισήμανε δε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα μέσα στη λίμνη και αναζητείται με ρομποτική κάμερα.
Όπως φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, είχε πετάξει στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου, τρεις γυναίκες, αφού τις δολοφόνησε. Πρόκειται για την Livia Florentina Bunea 36 ετών από την Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, όπως και την Maricar Valdez Arquila, 31 ετών από τις Φιλιππίνες.
Η πρώτη από τις δύο βαλίτσες που είχαν εντοπιστεί το Σάββατο ανασύρθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δύτη που καταδύθηκε με σκάφανδρο και της ομάδας που βρισκόταν πάνω στη λέμβο. H επιχείρηση διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και στις 1.50μ.μ. περίπου εξήλθε. Στη συνέχεια ανασύρθηκε η βαλίτσα από την τοξική λίμνη.
Κυνικός ο serial killer : Σκότωσα τα παιδιά επειδή «με είδαν»
Την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται, σοκάρει η κυνική ομολογία του serial killer της Κύπρου για τον λόγο που σκότωσε τα δύο ανήλικα κοριτσάκια -συνολικά έχει ομολογήσει τη δολοφονία επτά ατόμων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, όταν οι Κύπριοι αξιωματικοί ρώτησαν τον 35χρονο για ποιο λόγο σκότωσε τα δύο παιδιά, την 8χρονη Elena Natalia Bunea και την 6χρονη κόρη της Marry Rose, Sierra, η απάντηση που έλαβαν από τον 35χρονο ήταν «γιατί με είδαν».
Το κοριτσάκι της 36χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία τον είχε δει όταν πήγε στο σπίτι της και έτσι φέρεται να τους είπε: «Δεν ήθελα να ρισκάρω αν αποκαλυφθεί το έγκλημά μου να με αναγνωρίσει και να πει στους αστυνομικούς ποιος είμαι».
Όσον αφορά στο κοριτσάκι της γυναίκας από τις Φιλιππίνες, τη Sierra, εκείνη δεν τον είχε δει όταν μπήκε στο σπίτι αλλά επειδή ήθελε να μεταφέρει το πτώμα της μητέρας του σε βαλίτσα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «δεν ήθελα να ρισκάρω να με δει το παιδί».
Συγκλονίζει γυναίκα που γλίτωσε από τον δράστη
Από τα χέρια του αδίστακτου λοχαγού γλίτωσε η 27χρονη Μάρτζι, η οποία μίλησε στην εφημερίδα Real News: «Αμέσως μετά την εξαφάνιση της φίλης μου Μαρικάρ, ο «Ορέστης» επικοινώνησε μαζί μου στο Facebook και μου είπε ότι θέλει να με δει γιατί ξέρει κάτι πολύ σημαντικό για τη Μαρικάρ. Όμως, όταν μιλούσα μαζί του από τον λογαριασμό της μητέρας της Μαρικάρ, υποδυόμενη τη μητέρα, ο «Ορέστης» έλεγε πως δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτό με έβαλε σε τρομερές υποψίες.»
«Τότε ήταν που επέμενε πολύ να με συναντήσει μόνη μου. Του είπα πως δεν τον γνωρίζω και εκείνος αρνήθηκε να με δει μόνο με φίλους μου. Είχε μεγάλη πειθώ, αλλά αντιστάθηκα, αν και έλεγε πως έχει πληροφορίες να μου πει, τις οποίες θα μπορούσα να μεταφέρω στην αστυνομία, χωρίς να πω λέξη για αυτόν. Είχα ένα κακό προαίσθημα. Ακούγαμε συνέχεια για κοπέλες που χάνονταν η μία μετά την άλλη», συμπλήρωσε η γυναίκα που εργάζεται ως οικιακή βοηθός στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια.
Και κατέληξε: «Δεν ξέρουμε ακόμα πώς τον γνώρισε η Μαρικάρ. Αναρωτιόμαστε γιατί ποτέ δεν τον είχε αναφέρει. Αποκλείεται να είχε κάνει σχέση με τον Ορέστη, γιατί όλες εμείς ξέραμε πως ο Ορέστης ήταν το αγόρι της φίλης μας της Λίζας».
Η τραγική ιστορία της Λίβια και της 8χρονης κόρης της
Τις τραγικές λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονη κόρης της Έλενα Ναταλία ξετυλίγουν με εκτενή δημοσιεύματα τα ρουμανικά ΜΜΕ.
Η Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 χρονών από τη Ρουμανία και η κόρη της Έλενα Ναταλία Μπουνέα, 8 χρονών φαίνεται – ημερολογιακά – να είναι τα πρώτα θύματα του Μεταξά, αφού καταγγέλθηκε η απουσία τους στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 από την οικία όπου διέμεναν στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία.
Ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε τη δολοφονία νεαρής μητέρας από τη Ρουμανία και της 8χρονης κόρης της, τις οποίες όπως ανέφερε, μετά που τις σκότωσε, τις πέταξε σε σημείο απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού.
Να σημειωθεί ότι η 8χρονη παρουσίαζε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες μέρες της εξαφάνισής τους, μάνα και κόρη είχαν αφήσει στην οικία όπου διέμεναν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η 8χρονη. Η Αστυνομία είχε εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για την εξαφάνισή τους, ενώ υπήρξε μαρτυρία ότι κάποιος είδε το κοριτσάκι να βγαίνει από φαρμακείο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η άτυχη Λίβια είχε φύγει από τη Ρουμανία πριν δέκα χρόνια με τον τότε σύζυγό της για ένα καλύτερο μέλλον στην Κύπρο. Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί στην Κύπρο και σύντομα το ζευγάρι πήρε διαζύγιο. Αργότερα η Λίβια έμεινε μόνη με την κόρη της στην Κύπρο, ενώ, σύμφωνα με όσα γράφονται στον ρουμανικό τύπο, οι δύο τους σπάνια επισκέπτονταν το Buzau, όπου διέμενε η μητέρα της.
Μάλιστα η μητέρα της Λίβια μετά την εξαφάνισή μάνας και κόρης τον Σεπτέμβριο του 2016, επανειλημμένα ζητούσε να εξεταστεί από την κυπριακή αστυνομία η υπόθεση αλλά κανείς δεν της έδινε απαντήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην σύζυγος της Λιβια και πατέρας της Έλενα Ναταλία ήταν αυτός που ενημέρωσε την πρώην πεθερά του για τη φρικτή είδηση ότι η κόρη της και η εγγονή της έπεσαν θύματα δολοφονίας του καθ’ομολογία μανιακού δολοφόνου, «Ορέστη».
Η μητέρα μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι σοροί, ώστε να τις θάψει όπως πρέπει.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου