Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Φλιώνης


Του Θεοδώρου ΚαλμούκουΟ αείμνηστος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Φλιώνης. Φωτογραφία Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών αιφνιδίως, από ανακοπή καρδιάς, ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Φλιώνης, ευρισκόμενος στον ιερό ναό της Μονής Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια.
Από πληροφορείς που έχει συλλέξει ο «Ε.Κ.», την Τετάρτη 17 Απριλίου μετά την Προηγιασμένη Λειτουργία κατά την ώρα του καφέ αισθάνθηκε αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε το Σάββατο του Λαζάρου.
Ο π. Βασίλειος ήταν κληρικός της Μητρόπολης Βοστώνης, αλλά κατά τα τελευταία έξι χρόνια διέμενε στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης και ιερουργούσε περιοδικώς στο ναό της Αγίας Ειρήνης.
Είχε γεννηθεί στη Βοστώνη και ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στις εξής κοινότητες: Αγίου Γεωργίου στο Μπάγκορ του Μέιν, Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πωτάκετ του Ροντ Αϊλαντ, Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ, Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ, Αγίων Αναργύρων στο Μάλμπορο και στο Μετόχι της Αναλήψεως της Μονής Χρυσοβαλάντου στη Φλόριδα.
Το σκήνωμα του π. Βασιλείου θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα κατά τη Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα της Διακαινησίμου στον ναό της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και στη συνέχεια θα διακομισθεί στη Βοστώνη όπου θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία και θα γίνει ο ενταφιασμός του.
Ο αείμνηστος π. Βασίλειος ήταν κατ’ ομολογία ένας πολύ φιλακόλουθος ιερεύς, δηλαδή τελούσε τα μυστήρια και τις Ακολουθίες της Εκκλησίας με ευλάβεια και ευταξία, ενώ ήταν και ιδιαίτερα καλλίφωνος. Αν και ήταν γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνώριζε απταίστως την ελληνική γλώσσα σε σημείο που δεν μπορούσε κάποιος να διακρίνει ότι δεν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα.
Διατηρούσε στενές σχέσεις με την Ελλάδα και επισκεπτόταν το Αγιον Ορος, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τακτικά, ιδιαίτερα πριν εισαχθεί στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ. Κατά γενική ομολογία ήταν ευχάριστος και ευδιάθετος άνθρωπος και είχε πάντοτε έναν καλό λόγο να πει για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου