Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΗΠΑ: Νεαρός 18 ετών διεκδικεί από την Apple 1 δισ. δολάρια


Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019




Ενας 18χρονος από τη Νέα Υόρκη μήνυσε την Apple και διεκδικεί το αστρονομικό ποσό του 1 δισεκατομμύριου δολάριων, υποστηρίζοντας ότι ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου της εταιρείας τον συνέδεσε εσφαλμένα με μια σειρά κλοπών.
Ο Ουσμάν Μπα, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του τον περασμένο Νοέμβριο, ισχυρίζεται ότι το εκδοθέν ένταλμα σε βάρος του είχε πάνω την φωτογραφία κάποιου άλλου.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ένας ντετέκτιβ μαζί με το αστυνομικό τμήμα  της Νέας Υόρκης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κλέφτης, τον οποίον είχε καταγράψει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος, δεν έμοιαζε καθόλου με τον Μπα.
Ο ενάγων, επικαλούμενος τον ντετέκτιβ, καταγγέλλει ότι η Apple χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσει τους κλέφτες του καταστήματος της. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή, υποστήριξε όμως πως δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τεχνολογία.
Ο  δικηγόρος του δήλωσε στην Washington Post ότι η εταιρεία είχε συνδέσει εσφαλμένα το πρόσωπο του εντολέα του με τον δράστη της κλοπής στο σύστημα ασφαλείας της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ο πραγματικός δράστης μπαίνει σε κατάστημα της Apple, θα αναγνωρίζεται λανθασμένα ότι πρόκειται για τον Ουσμάν Μπα.
Σε βάρος του αθώου Μπα έχει ασκηθεί διώξεις σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων το Ντελάγουερ, η Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϋ και η Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την αγωγή. Σε τρεις περιπτώσεις οι κατηγορίες εναντίον του έχουν καταπέσει αλλά στο Νιου Τζέρσεϋ η υπόθεση εξακολουθεί να είναι ανοιχτή.
Οσον αφορά την υπόθεση της Μασαχουσέτης, η αγωγή έλεγε ότι ο Μπα δεν είχε βρεθεί ποτέ στη Βοστώνη πριν από την δίωξή του. Ο ίδιος παρακολουθούσε ένα σόοου  στο Μανχάταν την ημέρα που έγινε η κλοπή στο κατάστημα της Βοστώνης.
Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, ο άτυχος άνδρας «αναγκάστηκε να απαντήσει σε πολλαπλούς ψευδείς ισχυρισμούς, με αποτέλεσμα να έχει δυσκολευτεί στη ζωή του».
Για το λόγο αυτό επιδιώκει αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων, μια δήλωση από την Apple ότι «άδικα και αβάσιμα» κατέστρεψε την υπόληψη του Μπα, καθώς και δικαστική διαταγή που θα αναγκάζει την εταιρεία να «αντιμετωπίσει το λάθος στη βάση δεδομένων» ώστε να μην συνδέται ο Μπα Αναγνωριστικά με τα στοιχεία αναγνώρισης προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου