Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη λύπη του στην Ανίτα Χιλ – Του απάντησε πως δεν είναι αρκετή

Μεγάλο Σάββατο, 27 Απριλίου, 2019



Ο κ. Τζο Μπάιντεν (AP Photo/Rick Bowmer, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο προεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) ήξερε ότι η Ανίτα Χιλ (Anita Hill) θα ήταν ένα ζήτημα γι’ αυτόν. Ετσι, πριν μερικές εβδομάδες, καθώς προετοιμαζόταν για την ανακήρυξη της προεδρικής υποψηφιότητάς του, επεδίωξε μία μεσολάβηση για να έχει μία τηλεφωνική επαφή μαζί της, ελπίζοντας να την πείσει. Αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε, γράφει η εφημερίδα «New York Times».
Την Μ. Πέμπτη, την πρώτη ημέρα της προεκλογικής του εκστρατείας, το επιτελείο του Μπάιντεν δημοσιοποίησε το τηλεφώνημα, λέγοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος εξέφρασε την κ. Χιλ τη λύπη του για ό,τι συνέβη πριν 28 χρόνια.
Ηταν τότε που ο κ. Μπάιντεν ως επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, προήδρευε των ακροάσεων για την επικύρωση διορισμού στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κλάρενς Τόμας (Clarence Thomas), επιλογής Τζορτζ Μπους, και τον οποίο η κ. Χιλ είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση.

Η κ. Anita Hill. (Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, File).

Σε μία μακρά τηλεφωνική συνέντευξη με την «ΝΥΤ», η κ. Χιλ αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τα λόγια του κ. Μπάιντεν ως απολογητικά προς την ίδια, και είπε ότι δεν πείστηκε πως ανέλαβε πλήρη ευθύνη για τη συμπεριφορά του στις ακροάσεις – ή για τη βλάβη που προκάλεσε σε άλλα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας λόγω φύλου.
Ανέφερε ακόμη ότι θεωρεί τον κ. Μπάιντεν ως τον υπεύθυνο που έθεσε τη βάση εξαιτίας της οποίας πέρυσι επικυρώθηκε ο διορισμός στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρετ Κάβανο (Brett M. Kavanaugh), ο οποίος όπως και ο δικαστής Τόμας διορίστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο παρά τις κατηγορίες σε βάρος τους ότι είχαν ενεργήσει με ακατάλληλο τρόπο σε γυναίκες.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ταράχθηκε από τις πρόσφατες αναφορές γυναικών που λένε ότι ο κ. Μπάιντεν τους άγγιξε με τρόπους που τους έκανε να αισθάνονται άβολα.
Η επικύρωση του δικαστή Τόμας τον Οκτώβριο του 1991 καθήλωσε το Εθνος, καθώς πρόσφερε σε πανεθνική τηλεθέαση ένα εκρηκτικό μείγμα φυλής και φύλου. Η κ. Χιλ υπήρξε μία απρόθυμη μάρτυς, μία νεαρά Αφροαμερικανή καθηγήτρια Νομικής που είχε εργαστεί μαζί με τον δικαστή Τόμας και ταλαιπωρήθηκε με επώδυνες γραφικές λεπτομέρειες από μία Επιτροπή αποτελούμενη από άνδρες λευκούς, της οποίας ηγείτο τότε ο Τζο Μπάιντεν.
Η Ανίτα Χιλλ είναι δικηγόρος και καθηγήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Μπραντάϊς στο Γουόλθαμ της Μασσαχουσέτης, (Λίγα λεπτά από τη Βοστώνη).  «Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένη από μία απλή φράση ‘Λυπάμαι που σου συνέβη αυτό’» δήλωσε η κ. Χιλ, που διδάσκει Κοινωνική Πολιτική, Νομική και Γυναικεία Θέματα στο Πανεπιστήμιο Brandeis (Waltham, Massachusetts). «Θα ικανοποιηθώ όταν ξέρω ότι υπάρχει πραγματική αλλαγή και πραγματική ευθύνη και πραγματικός στόχος».
Η κ. Χιλ, μία γυναίκα που τηρεί την ιδιωτικότητά της και δεν μιλά συχνά δημόσια για την εμπειρία της, είπε πως δεν βρίσκει άστοχη την κίνηση του κ. Μπάιντεν. «Είμαι ανοιχτή σε ανθρώπους που αλλάζουν», είπε. Αλλά, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τον κ. Μπάιντεν για την προεδρία, μέχρι να αναλάβει πλήρη ευθύνη για τη συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας του να προσκληθούν ως μάρτυρες επιβεβαίωσης άλλες γυναίκες που ήταν πρόθυμες να καταθέσουν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής. Αφήνοντάς τους έξω, όπως δήλωσε, δημιούργησε ένα «αυτός είπε, αυτή είπε», μία κατάσταση δηλαδή που δεν έπρεπε να υπάρχει.
«Η προσοχή στη συγγνώμη προς εμένα είναι ένα πράγμα», ανέφερε η κ. Χιλ. «Αλλά πρέπει να απολογηθεί στις άλλες γυναίκες και στον αμερικανικό λαό γιατί γνωρίζουμε τώρα πόσο βαθύτατα απογοητευμένοι υπήρξαν οι Αμερικανοί σε όλη τη χώρα γι’ αυτό που είδαν. Και όχι μόνο γυναίκες. Υπάρχουν τώρα γυναίκες και άνδρες που έχουν χάσει πραγματικά την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησής μας να ανταποκριθεί στο πρόβλημα της βίας λόγω φύλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου