Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Ψήφος μόνο για 3 βουλευτές Επικρατείας από τους Ελληνες του εξωτερικού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την εκλογή τριών βουλευτών Επικρατείας από τις ψήφους των Ελλήνων του εξωτερικού προτείνει στην εισήγησή της, που παραδόθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί επί του θέματος, επιμένοντας σε μια ρύθμιση που έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις και παρουσιάζει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, προβλήματα συνταγματικότητας. Κι αυτό γιατί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού δεν θα προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας, παρά μόνο για τις τρεις έδρες.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον κ. Χαρίτση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνεται οι Ελληνες εκλογείς του εξωτερικού να ψηφίζουν ασχέτως με το πόσα χρόνια βρίσκονται εκτός Ελλάδος και να εκλέγουν τρεις βουλευτές Επικρατείας. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται κατά πλειοψηφία ο αριθμός των εδρών για τον οποίο θα ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού να αυξομειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Τέλος, ως προς το διαδικαστικό, οι Ελληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ασκούν το εκλογικό δικαίωμά τους διά ζώσης και μόνο σε ειδικά τμήματα που θα «στήνονται» στις πρεσβείες ή στα προξενεία της αλλοδαπής. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κύριο μέλημα της επιτροπής ήταν η επίτευξη «ισορροπίας» ανάμεσα στο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν αλλά και στην επίδραση του εκτός συνόρων εκλογικού σώματος στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου