Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Ψήφος μόνο για 3 βουλευτές Επικρατείας από τους Ελληνες του εξωτερικού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την εκλογή τριών βουλευτών Επικρατείας από τις ψήφους των Ελλήνων του εξωτερικού προτείνει στην εισήγησή της, που παραδόθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί επί του θέματος, επιμένοντας σε μια ρύθμιση που έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις και παρουσιάζει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, προβλήματα συνταγματικότητας. Κι αυτό γιατί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού δεν θα προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας, παρά μόνο για τις τρεις έδρες.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον κ. Χαρίτση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνεται οι Ελληνες εκλογείς του εξωτερικού να ψηφίζουν ασχέτως με το πόσα χρόνια βρίσκονται εκτός Ελλάδος και να εκλέγουν τρεις βουλευτές Επικρατείας. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται κατά πλειοψηφία ο αριθμός των εδρών για τον οποίο θα ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού να αυξομειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Τέλος, ως προς το διαδικαστικό, οι Ελληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ασκούν το εκλογικό δικαίωμά τους διά ζώσης και μόνο σε ειδικά τμήματα που θα «στήνονται» στις πρεσβείες ή στα προξενεία της αλλοδαπής. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κύριο μέλημα της επιτροπής ήταν η επίτευξη «ισορροπίας» ανάμεσα στο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν αλλά και στην επίδραση του εκτός συνόρων εκλογικού σώματος στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου