Δίκη Κώστα Πάσσαρη: «Ακούω ένα μπαμ και... με έφαγε» | tanea.gr
Η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά τη μεταγωγή του Κώστα Πάσσαρη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο μονοπώλησαν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της δίκης για την αιματηρή απόδραση. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δε δόθηκε σημασία στο έγγραφο που έφερε τη σφραγίδα «επικίνδυνος απόδρασης».
«Αν όμως είχε μετανοήσει πραγματικά θα έπρεπε να έχει πει ποιος τον είχε βοηθήσει να αποδράσει, ποιος του έλυσε τις χειροπέδες και ποιος του έδωσε το όπλο με το οποίο σκότωσε τους αστυνομικούς» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης.
Αυτά τα ερωτήματα περιμένουν εδώ και 18 χρόνια μια απάντηση.  Μια απάντηση, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών, του Διονύση Αλεβιζόπουλου και του Αθανάσιου Δρακόπουλου. Μια απάντηση που δεν κατάφερε να δώσει ούτε ο συνήγορος υπεράσπισης του σκληρού κακοποιού.
Πρόεδρος: Εσάς κ. συνήγορε, σας είπε πού το βρήκε το όπλο; Αφού αποδέχεται τις κατηγορίες...
Δικηγόρος Πάσσαρη: Δεν μπορώ να τοποθετηθώ...

«Με έφαγε» είπε ο Διονύσης Αλεβιζόπουλος

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, Ανδρέας Φυσέκης, περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό της απόδρασης, τον ματωμένο Φεβρουάριο του 2001.
«Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είμαι πρώτος και ακολουθεί ο Αλεβιζόπουλος που κρατάει αγκαζέ τον Πάσσαρη. Ακούω από πίσω ένα μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να λέει κάτι σαν «Με έφαγε». Έπιασε την κοιλιά του και έπεσε κάτω. Ήταν σχεδόν εξ επαφής. Γυρνάω και βλέπω τον κρατούμενο με τεντωμένα μπροστά τα χέρια του. Με πυροβόλησε δύο φορές. Πριν πέσω κάτω στο έδαφος, χτύπησε το δεύτερο, το Δρακόπουλο . Ούτε κιχ δεν έβγαλε. Ο Πάσσαρης πήδηξε τις σκάλες και έφυγε. Τα χέρια του ήταν δεμένα όταν πυροβόλησε και όταν πήδηξε τις σκάλες. Λύθηκε μετά»
Τι είπε ο κηπουρός του νοσοκομείου «Σωτηρία»
Με σταμάτησε ένας νεαρός, κουνώντας τα χέρια του, στην αυλή του νοσοκομείου. Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κάθισε στη θέση του συνοδηγού. Έβγαλε ένα πιστόλι και μου το κόλλησε στα πλευρά.  Μου είπε να κατευθυνθώ προς την έξοδο του νοσοκομείου και μάλιστα να χαμογελάω, για να μην καταλάβουν οι φύλακες ότι κάτι συμβαίνει.
«Ο λύκος αρνί δεν γίνεται και αν θα γίνει καμιά φορά προσποιείται για να το κατασπαράξει το αρνί» σημείωσε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Μάϊου με την αγόρευση του εισαγγελέα.
Πηγή: Star