Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τα πιο αστεία ελληνικά τοπωνύμια


Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019

Αυτός ο τόπος είναι γεμάτος με άλλους τόπους, που έχουν ίσως λιγάκι ατυχή ονόματα
Κι εμείς βρήκαμε μερικά απ’ τα καλύτερα.
Υπάρχουν μέρη που έχουν πραγματικά ατυχή ονόματα σε τούτο τον πλανήτη. Για παράδειγμα, εδώ ίσως και να μην θες να μείνεις. Τα έχουμε και στην Ελλάδα όμως αυτά τα μέρη. Και βρήκαμε μερικά από τα πιο αστεία.
*Στους Φούρνους Ικαρίας, υπάρχουν δύο βραχονησίδες, ο Μικρός και ο Μεγάλος Ανθρωποφάς. Δεν γνωρίζουμε τους σχετικούς μύθους της περιοχής, και φοβόμαστε να πάμε για να τους μάθουμε.
*Δίπλα στην Αστυπάλαια, υπάρχουν δύο μικρά νησιά, το Χονδρό και το Λιγνό.
*Δύο νησιά εντοπίσαμε με το όνομα Γάιδαρος, το ένα κοντά στην Άνδρο, το άλλο κοντά στην Τήλο. Αν έχει πάει κανείς και στα δύο, περιμένουμε να ακούσουμε ποιος Γάιδαρος είναι καλύτερος.
*Στην Σκύρο υπάρχει μια παραλία που ονομάζεται του Παπά το Χούμα.
*Στην Άνδρο υπάρχει η παραλία Της Γριάς το Πήδημα (φωτό πάνω). Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί τα βράδια, αλλά ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ, αρκετά για να κάνουμε αστείο για κότα και ζουμί.
*Στον δήμο Τρίπολης, πάλι, υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Πάπαρι—προσοχή στον τόνο.
*Πάλι στην Άνδρο, υπάρχει ένας οικισμός που ονομάζεται Κουρέλι. Δεν θα κάνουμε αστείο για το Κουρέλι, επειδή κι εμείς έχουμε νιώσει Κουρέλια, και καταλαβαίνουμε τον πόνο του.
*Στην Ηλεία υπάρχει το λαγκάδι "Κάκαβος".
Στην Ηλεία είναι και το Φραγκαπήδημα όπου και η η Μονή.
*Επίσης στην Ηλεία υπάρχει το χωριό "Ξυλοκέρα".
*Στην Καβάλα υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Δωμάτια. Δεν είναι απλά μία σειρά από άδεια ενοικιαζόμενα για τουρίστες.
*Ένας οικισμός στην Ικαρία ονομάζεται Κουνιάδοι, και μας έρχονται στο μυαλό φεουδαρχικές διαμάχες για κάποιον λόγο. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τον λόγο. Αλλά αυτό μας ήρθε στο μυαλό.
*Στην Καρδίτσα υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Σούλα. Και άλλο ένα στην Ξάνθη. Θα ήταν πολύ προφανές να κάναμε αστείο για κομμώτριες; Θα ήταν ίσως λιγάκι προσβλητική γενίκευση; Ναι, αλλά αυτό δεν σταματάει όλες τις γυναίκες του χωριού να ονομάζονται Σούλα και να είναι η κομμώτριά σου.
 * Στη Μεσσηνία, κοντά στην Καλαμάτα υπάρχει το χωριό Πήδημα.  Είσε να πάμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου