Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Συνάντηση Κυριάκου με τον Οικ. Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο (βίντεο)


Εθνικός Κήρυξ



(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ./ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Επίσκεψη στην Εδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε τη Μεγάλη Πέμπτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως της Ελλάδος και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στην Ιερή Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, στον Πατριαρχικό Ναό.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από την γενική πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, καθώς και από συνεργάτες του, προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό και ακολούθως έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συναντήσεώς τους συζήτησαν επίκαιρα θέματα.


.
Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το αμείωτο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα του Οικουμενικού Θρόνου, της Ομογένειας της Πόλεως, της Ιμβρου και της Τενέδου, καθώς και των Ορθοδόξων πιστών στην Τουρκία.
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην περυσινή επίσκεψή του στη γενέτειρα του Πατριάρχη, την Ιμβρο, είπε ότι ήταν γι’ αυτόν μία ιδιαίτερη στιγμή και ότι έχει τις καλύτερες αναμνήσεις.
«Είναι ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμεθα εδώ στο Φανάρι και για εμένα και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο σήμερα μεγάλη Πέμπτη εν αναμονή της Αναστάσεως», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στο πατριαρχικό γραφείο.
«Παναγιώτατε ήθελα Μεγάλη Πέμπτη να μου δοθεί η ευκαιρία να βρεθώ εδώ μαζί σας σε αυτή την τόσο σπουδαία μέρα της Ορθοδοξίας να σας μεταφέρω για μια ακόμη φορά την βαθιά αγάπη και τον σεβασμό μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επρόκειτο να παραστεί στην Ακολουθία των Παθών, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου