Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2019

Την Παρασκεύη θα δικαστούν – Στο αυτόφωρο δήλωσαν ότι η απόφαση του δήμου για τη διεξαγωγή του εθίμου ήταν ομόφωνη και μάλιστα το επιχορηγούσε με 12.000 ευρώ.
Ελεύθεροι μέχρι την Παρασκευή, οπότε ορίστηκε η διεξαγωγή της δίκης τους μετά τον θάνατο του εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του Σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα, στην Καλαμάτα αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου.
Οι επτά συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στο αυτόφωρο, στον οποίο κατέθεσαν όσα γνωρίζουν για τη διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου και τις συνθήκες που αυτό λαμβάνει χώρα, καθώς και για το δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή του Πάσχα, όταν έχασε τη ζωή του ο Κώστας Θεοδωρακάκης.
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι επτά συλληφθέντες αναφέρθηκαν στην τακτική του δήμου, λέγοντας πως η απόφαση για τη διεξαγωγή του εθίμου ήταν ομόφωνη, ενώ ο δήμος, πάντα σύμφωνα με πληροφοριες από τις καταθέσεις των επτά συλληφθέντων, πρόσφερε και το ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράζονται οι σαΐτες.
Το κατηγορητήριο των «επτά»
Ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Ο μεν πρώτος γιατί από το ταγάρι με τις σαΐτες που είχε φαίνεται στα βίντεο ότι έφυγε αυτή που σκότωσε τον εικονολήπτη, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος γιατί θεωρείται από τη δικογραφία υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στον σαϊτοπόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου